Zelfstandig sporten van kinderen met DCD

Remo Mombarg, Marieke Westendorp

Onderzoeksoutput: Web publication/siteProfessional

Uittreksel

Sport en bewegen is van belang voor de ontwikkeling van kinderen. Dat geldt ook voor kinderen met Development Coordination Disorder, oftewel kinderen die problemen ervaren bij het uitvoeren van motorische vaardigheden zoals voetballen, fietsen, rennen en klimmen. De komst van digitale middelen in het onderwijs, biedt nieuwe mogelijkheden voor ondersteuning voor deze groep, die een stuk minder beweegt. In dit artikel introduceren we de aanpak ‘Zelfstandig sporten van kinderen met DCD’.
Originele taal-2Dutch
UitgeverAllesoversport.nl
StatusPublished - 1 okt 2018

Keywords

  • kinderen
  • dcd
  • motoriek
  • sport

Citeer dit

Mombarg, R. (Author), & Westendorp, M. (Author). (2018). Zelfstandig sporten van kinderen met DCD. Web publication/site, Allesoversport.nl. Opgehaald van https://www.allesoversport.nl/artikel/zelfstandig-sporten-van-kinderen-met-dcd/
Mombarg, Remo (Author) ; Westendorp, Marieke (Author). / Zelfstandig sporten van kinderen met DCD. [Web publication/site].
@misc{4f4a0971062e40b89120c9e86d0bb694,
title = "Zelfstandig sporten van kinderen met DCD",
abstract = "Sport en bewegen is van belang voor de ontwikkeling van kinderen. Dat geldt ook voor kinderen met Development Coordination Disorder, oftewel kinderen die problemen ervaren bij het uitvoeren van motorische vaardigheden zoals voetballen, fietsen, rennen en klimmen. De komst van digitale middelen in het onderwijs, biedt nieuwe mogelijkheden voor ondersteuning voor deze groep, die een stuk minder beweegt. In dit artikel introduceren we de aanpak ‘Zelfstandig sporten van kinderen met DCD’.",
keywords = "kinderen, dcd, motoriek, sport, children, sport, motor disabilities",
author = "Remo Mombarg and Marieke Westendorp",
year = "2018",
month = "10",
day = "1",
language = "Dutch",
publisher = "Allesoversport.nl",

}

Mombarg, R & Westendorp, M, Zelfstandig sporten van kinderen met DCD, 2018, Web publication/site, Allesoversport.nl.
Zelfstandig sporten van kinderen met DCD. Mombarg, Remo (Author); Westendorp, Marieke (Author). 2018. Allesoversport.nl.

Onderzoeksoutput: Web publication/siteProfessional

TY - ADVS

T1 - Zelfstandig sporten van kinderen met DCD

AU - Mombarg, Remo

AU - Westendorp, Marieke

PY - 2018/10/1

Y1 - 2018/10/1

N2 - Sport en bewegen is van belang voor de ontwikkeling van kinderen. Dat geldt ook voor kinderen met Development Coordination Disorder, oftewel kinderen die problemen ervaren bij het uitvoeren van motorische vaardigheden zoals voetballen, fietsen, rennen en klimmen. De komst van digitale middelen in het onderwijs, biedt nieuwe mogelijkheden voor ondersteuning voor deze groep, die een stuk minder beweegt. In dit artikel introduceren we de aanpak ‘Zelfstandig sporten van kinderen met DCD’.

AB - Sport en bewegen is van belang voor de ontwikkeling van kinderen. Dat geldt ook voor kinderen met Development Coordination Disorder, oftewel kinderen die problemen ervaren bij het uitvoeren van motorische vaardigheden zoals voetballen, fietsen, rennen en klimmen. De komst van digitale middelen in het onderwijs, biedt nieuwe mogelijkheden voor ondersteuning voor deze groep, die een stuk minder beweegt. In dit artikel introduceren we de aanpak ‘Zelfstandig sporten van kinderen met DCD’.

KW - kinderen

KW - dcd

KW - motoriek

KW - sport

KW - children

KW - sport

KW - motor disabilities

M3 - Web publication/site

PB - Allesoversport.nl

ER -

Mombarg R (Author), Westendorp M (Author). Zelfstandig sporten van kinderen met DCD Allesoversport.nl. 2018.