Werkdruk in beeld: instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO

Ben Fruytier, Jac Christis, Gerben Beetstra, Maurice Hengeveld, Delano Maccow, Lydia Ronge, Marian Thunnissen

  Onderzoeksoutput: ReportProfessional

  448 Downloads (Pure)

  Uittreksel

  Dit rapport beschrijft de ontwikkeling van een instrument om werkdruk in het HBO (wehbho), de oorzaken van werkstress voor werknemers in het HBO, in kaart te brengen. Het beperkt zich tot de werk gebonden oorzaken van werkstress. Er zijn ordeningsmodellen gemaakt, waarmee gestructureerde interviews met medewerkers van HBO instellingen gevoerd kunnen worden. Met deze interviews kan de werkdruk gedetailleerd in kaart gebracht worden en in het verlengde daarvan adviezen geformuleerd worden over het onder controle houden of verminderen van de werkdruk.
  Originele taal-2Dutch
  UitgeverijHanzehogeschool Groningen
  Aantal pagina's127
  StatusPublished - 2011

  Keywords

  • hbo
  • werknemers
  • werkdruk

  Citeer dit

  Fruytier, B., Christis, J., Beetstra, G., Hengeveld, M., Maccow, D., Ronge, L., & Thunnissen, M. (2011). Werkdruk in beeld: instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO. Hanzehogeschool Groningen.
  Fruytier, Ben ; Christis, Jac ; Beetstra, Gerben ; Hengeveld, Maurice ; Maccow, Delano ; Ronge, Lydia ; Thunnissen, Marian. / Werkdruk in beeld : instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO. Hanzehogeschool Groningen, 2011. 127 blz.
  @book{3ca3b94895844c5cbbebbb0f19506fb6,
  title = "Werkdruk in beeld: instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO",
  abstract = "Dit rapport beschrijft de ontwikkeling van een instrument om werkdruk in het HBO (wehbho), de oorzaken van werkstress voor werknemers in het HBO, in kaart te brengen. Het beperkt zich tot de werk gebonden oorzaken van werkstress. Er zijn ordeningsmodellen gemaakt, waarmee gestructureerde interviews met medewerkers van HBO instellingen gevoerd kunnen worden. Met deze interviews kan de werkdruk gedetailleerd in kaart gebracht worden en in het verlengde daarvan adviezen geformuleerd worden over het onder controle houden of verminderen van de werkdruk.",
  keywords = "hbo, werknemers, werkdruk",
  author = "Ben Fruytier and Jac Christis and Gerben Beetstra and Maurice Hengeveld and Delano Maccow and Lydia Ronge and Marian Thunnissen",
  year = "2011",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Fruytier, B, Christis, J, Beetstra, G, Hengeveld, M, Maccow, D, Ronge, L & Thunnissen, M 2011, Werkdruk in beeld: instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO. Hanzehogeschool Groningen.

  Werkdruk in beeld : instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO. / Fruytier, Ben; Christis, Jac; Beetstra, Gerben ; Hengeveld, Maurice; Maccow, Delano; Ronge, Lydia; Thunnissen, Marian.

  Hanzehogeschool Groningen, 2011. 127 blz.

  Onderzoeksoutput: ReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Werkdruk in beeld

  T2 - instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO

  AU - Fruytier, Ben

  AU - Christis, Jac

  AU - Beetstra, Gerben

  AU - Hengeveld, Maurice

  AU - Maccow, Delano

  AU - Ronge, Lydia

  AU - Thunnissen, Marian

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Dit rapport beschrijft de ontwikkeling van een instrument om werkdruk in het HBO (wehbho), de oorzaken van werkstress voor werknemers in het HBO, in kaart te brengen. Het beperkt zich tot de werk gebonden oorzaken van werkstress. Er zijn ordeningsmodellen gemaakt, waarmee gestructureerde interviews met medewerkers van HBO instellingen gevoerd kunnen worden. Met deze interviews kan de werkdruk gedetailleerd in kaart gebracht worden en in het verlengde daarvan adviezen geformuleerd worden over het onder controle houden of verminderen van de werkdruk.

  AB - Dit rapport beschrijft de ontwikkeling van een instrument om werkdruk in het HBO (wehbho), de oorzaken van werkstress voor werknemers in het HBO, in kaart te brengen. Het beperkt zich tot de werk gebonden oorzaken van werkstress. Er zijn ordeningsmodellen gemaakt, waarmee gestructureerde interviews met medewerkers van HBO instellingen gevoerd kunnen worden. Met deze interviews kan de werkdruk gedetailleerd in kaart gebracht worden en in het verlengde daarvan adviezen geformuleerd worden over het onder controle houden of verminderen van de werkdruk.

  KW - hbo

  KW - werknemers

  KW - werkdruk

  M3 - Report

  BT - Werkdruk in beeld

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -

  Fruytier B, Christis J, Beetstra G, Hengeveld M, Maccow D, Ronge L et al. Werkdruk in beeld: instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO. Hanzehogeschool Groningen, 2011. 127 blz.