Wanneer is een leerkracht goed in het geven van wetenschap en technologie?

Onderzoeksoutput: ArticleProfessional

44 Downloads (Pure)

Uittreksel

Dit artikel presenteert een instrument waarmee kwalitatief goede lesmomenten en ‘voorkeurshandelen’ van leerkrachten opgespoord kunnen worden bij wetenschap- en technologie-activiteiten. Het instrument brengt de expressieve pedagogical content knowledge in kaart: de inhoudelijke kennis die de leerkracht omzet in onderwijsstrategieën die effectief zijn voor alle leerlingen. Het instrument is getest bij een interessante astronomie-activiteit van het Wetenschapsknooppunt Noord-Nederland.
Originele taal-2Dutch
Pagina's (van-tot)32-33
TijdschriftBètapunt Noord Magazine
StatusPublished - 2014

Keywords

  • onderwijsvaardigheden
  • wetenschap- en techniekeducatie

Citeer dit

@article{347c44cfc2ce49b5b9af0e63ed3df022,
title = "Wanneer is een leerkracht goed in het geven van wetenschap en technologie?",
abstract = "Dit artikel presenteert een instrument waarmee kwalitatief goede lesmomenten en ‘voorkeurshandelen’ van leerkrachten opgespoord kunnen worden bij wetenschap- en technologie-activiteiten. Het instrument brengt de expressieve pedagogical content knowledge in kaart: de inhoudelijke kennis die de leerkracht omzet in onderwijsstrategie{\"e}n die effectief zijn voor alle leerlingen. Het instrument is getest bij een interessante astronomie-activiteit van het Wetenschapsknooppunt Noord-Nederland.",
keywords = "onderwijsvaardigheden, wetenschap- en techniekeducatie",
author = "Carla Geveke",
year = "2014",
language = "Dutch",
pages = "32--33",
journal = "B{\`e}tapunt Noord Magazine",

}

TY - JOUR

T1 - Wanneer is een leerkracht goed in het geven van wetenschap en technologie?

AU - Geveke, Carla

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Dit artikel presenteert een instrument waarmee kwalitatief goede lesmomenten en ‘voorkeurshandelen’ van leerkrachten opgespoord kunnen worden bij wetenschap- en technologie-activiteiten. Het instrument brengt de expressieve pedagogical content knowledge in kaart: de inhoudelijke kennis die de leerkracht omzet in onderwijsstrategieën die effectief zijn voor alle leerlingen. Het instrument is getest bij een interessante astronomie-activiteit van het Wetenschapsknooppunt Noord-Nederland.

AB - Dit artikel presenteert een instrument waarmee kwalitatief goede lesmomenten en ‘voorkeurshandelen’ van leerkrachten opgespoord kunnen worden bij wetenschap- en technologie-activiteiten. Het instrument brengt de expressieve pedagogical content knowledge in kaart: de inhoudelijke kennis die de leerkracht omzet in onderwijsstrategieën die effectief zijn voor alle leerlingen. Het instrument is getest bij een interessante astronomie-activiteit van het Wetenschapsknooppunt Noord-Nederland.

KW - onderwijsvaardigheden

KW - wetenschap- en techniekeducatie

M3 - Article

SP - 32

EP - 33

JO - Bètapunt Noord Magazine

JF - Bètapunt Noord Magazine

ER -