Verenigingsontwikkeling: rollen en competenties

Onderzoeksoutput: PosterProfessional

10 Downloads (Pure)

Uittreksel

Factsheet van het tweede werkpakket waarin door middel van case studies en focus groepen met verenigingsondersteuners een competentieprofiel voor de verenigingsontwikkelaar werd gemaakt.
Kerntaak van de verenigingsondersteuner is om bij te dragen aan 'vitalisering' (het maatschappelijk toerusten en toekomstbestendig maken) van de sportvereniging. De sportvereniging heeft daarbij niet alleen te maken met de behoeften van de eigen leden, maar ook vanuit de maatschappij. Denk aan; gezond opgroeien, sociale cohesie, integratie en participatie. Dat lukt alleen als elke sportvereniging een strategie uitstippelt die inspeelt op het eigen karakter van die sportvereniging en op de specifieke context. Ondersteuning op maat van de verenigingsondersteuners is daarbij onontbeerlijk en dat vraagt van deze professionals een ontwikkelingsgerichte procesaanpak.
Originele taal-2Dutch
StatusPublished - 4 mei 2018

Keywords

  • sportverenigingen

Citeer dit

@conference{59973bf070db47cca41119120a6ec737,
title = "Verenigingsontwikkeling: rollen en competenties",
abstract = "Factsheet van het tweede werkpakket waarin door middel van case studies en focus groepen met verenigingsondersteuners een competentieprofiel voor de verenigingsontwikkelaar werd gemaakt.Kerntaak van de verenigingsondersteuner is om bij te dragen aan 'vitalisering' (het maatschappelijk toerusten en toekomstbestendig maken) van de sportvereniging. De sportvereniging heeft daarbij niet alleen te maken met de behoeften van de eigen leden, maar ook vanuit de maatschappij. Denk aan; gezond opgroeien, sociale cohesie, integratie en participatie. Dat lukt alleen als elke sportvereniging een strategie uitstippelt die inspeelt op het eigen karakter van die sportvereniging en op de specifieke context. Ondersteuning op maat van de verenigingsondersteuners is daarbij onontbeerlijk en dat vraagt van deze professionals een ontwikkelingsgerichte procesaanpak.",
keywords = "sportverenigingen, sport clubs",
author = "Bake Dijk and Maikel Waardenburg and Hans Slender and Magda Boven and {de Jong}, Johan",
year = "2018",
month = "5",
day = "4",
language = "Dutch",

}

Verenigingsontwikkeling : rollen en competenties. / Dijk, Bake; Waardenburg, Maikel; Slender, Hans; Boven, Magda; de Jong, Johan.

2018.

Onderzoeksoutput: PosterProfessional

TY - CONF

T1 - Verenigingsontwikkeling

T2 - rollen en competenties

AU - Dijk, Bake

AU - Waardenburg, Maikel

AU - Slender, Hans

AU - Boven, Magda

AU - de Jong, Johan

PY - 2018/5/4

Y1 - 2018/5/4

N2 - Factsheet van het tweede werkpakket waarin door middel van case studies en focus groepen met verenigingsondersteuners een competentieprofiel voor de verenigingsontwikkelaar werd gemaakt.Kerntaak van de verenigingsondersteuner is om bij te dragen aan 'vitalisering' (het maatschappelijk toerusten en toekomstbestendig maken) van de sportvereniging. De sportvereniging heeft daarbij niet alleen te maken met de behoeften van de eigen leden, maar ook vanuit de maatschappij. Denk aan; gezond opgroeien, sociale cohesie, integratie en participatie. Dat lukt alleen als elke sportvereniging een strategie uitstippelt die inspeelt op het eigen karakter van die sportvereniging en op de specifieke context. Ondersteuning op maat van de verenigingsondersteuners is daarbij onontbeerlijk en dat vraagt van deze professionals een ontwikkelingsgerichte procesaanpak.

AB - Factsheet van het tweede werkpakket waarin door middel van case studies en focus groepen met verenigingsondersteuners een competentieprofiel voor de verenigingsontwikkelaar werd gemaakt.Kerntaak van de verenigingsondersteuner is om bij te dragen aan 'vitalisering' (het maatschappelijk toerusten en toekomstbestendig maken) van de sportvereniging. De sportvereniging heeft daarbij niet alleen te maken met de behoeften van de eigen leden, maar ook vanuit de maatschappij. Denk aan; gezond opgroeien, sociale cohesie, integratie en participatie. Dat lukt alleen als elke sportvereniging een strategie uitstippelt die inspeelt op het eigen karakter van die sportvereniging en op de specifieke context. Ondersteuning op maat van de verenigingsondersteuners is daarbij onontbeerlijk en dat vraagt van deze professionals een ontwikkelingsgerichte procesaanpak.

KW - sportverenigingen

KW - sport clubs

M3 - Poster

ER -