Talententwicklung: Soziales Kapital und Lernbedingungen als Erfolgsformel

Jos van Kempen, Mareikje Pfenning

Onderzoeksoutput: ChapterProfessional

63 Downloads (Pure)

Uittreksel

Het artikel presenteert resultaten en conclusies naar aanleiding van onderzoek naar de relatie tussen sociaal kapitaal, leercondities en individuele ontwikkeling van talent.
Talent wordt omschreven als de mate waarin een individu iets kan, wil en durft in wisselwerking met de context van het individu. De context is in dit onderzoek een sociale context:
1. sociaal kapitaal: wederzijds vertrouwen, gedeelde identiteit en een toegankelijk netwerk.
2. leercondities: support, challenge en assessment.
Sociaal kapitaal is een noodzakelijk voorwaarde voor individuele talentontwikkeling; een conditio sine qua non. Psychologische veiligheid waarbinnen feedback mogelijk is draagt bij aan de ontwikkeling. Het is geen voldoende voorwaarde. Daarvoor is ook een externe prikkel nodig. Een uitdaging.
Het artikel bespreekt ook wat leiders kunnen doen met deze inzichten.
Originele taal-2German
TitelTalententwicklung
SubtitelEntwicklungen & Trends
Pagina's197-214
StatusPublished - 2012

Keywords

  • talentontwikkeling
  • leeromgeving
  • sociaal kapitaal

Citeer dit

van Kempen, J., & Pfenning, M. (2012). Talententwicklung: Soziales Kapital und Lernbedingungen als Erfolgsformel. In Talententwicklung: Entwicklungen & Trends (blz. 197-214)
van Kempen, Jos ; Pfenning, Mareikje. / Talententwicklung : Soziales Kapital und Lernbedingungen als Erfolgsformel. Talententwicklung: Entwicklungen & Trends. 2012. blz. 197-214
@inbook{43df1118cf814e8d892a5b8f2cc369d7,
title = "Talententwicklung: Soziales Kapital und Lernbedingungen als Erfolgsformel",
abstract = "Het artikel presenteert resultaten en conclusies naar aanleiding van onderzoek naar de relatie tussen sociaal kapitaal, leercondities en individuele ontwikkeling van talent.Talent wordt omschreven als de mate waarin een individu iets kan, wil en durft in wisselwerking met de context van het individu. De context is in dit onderzoek een sociale context:1. sociaal kapitaal: wederzijds vertrouwen, gedeelde identiteit en een toegankelijk netwerk.2. leercondities: support, challenge en assessment.Sociaal kapitaal is een noodzakelijk voorwaarde voor individuele talentontwikkeling; een conditio sine qua non. Psychologische veiligheid waarbinnen feedback mogelijk is draagt bij aan de ontwikkeling. Het is geen voldoende voorwaarde. Daarvoor is ook een externe prikkel nodig. Een uitdaging. Het artikel bespreekt ook wat leiders kunnen doen met deze inzichten.",
keywords = "talentontwikkeling, leeromgeving, sociaal kapitaal",
author = "{van Kempen}, Jos and Mareikje Pfenning",
year = "2012",
language = "German",
pages = "197--214",
booktitle = "Talententwicklung",

}

van Kempen, J & Pfenning, M 2012, Talententwicklung: Soziales Kapital und Lernbedingungen als Erfolgsformel. in Talententwicklung: Entwicklungen & Trends. blz. 197-214.

Talententwicklung : Soziales Kapital und Lernbedingungen als Erfolgsformel. / van Kempen, Jos; Pfenning, Mareikje.

Talententwicklung: Entwicklungen & Trends. 2012. blz. 197-214.

Onderzoeksoutput: ChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - Talententwicklung

T2 - Soziales Kapital und Lernbedingungen als Erfolgsformel

AU - van Kempen, Jos

AU - Pfenning, Mareikje

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Het artikel presenteert resultaten en conclusies naar aanleiding van onderzoek naar de relatie tussen sociaal kapitaal, leercondities en individuele ontwikkeling van talent.Talent wordt omschreven als de mate waarin een individu iets kan, wil en durft in wisselwerking met de context van het individu. De context is in dit onderzoek een sociale context:1. sociaal kapitaal: wederzijds vertrouwen, gedeelde identiteit en een toegankelijk netwerk.2. leercondities: support, challenge en assessment.Sociaal kapitaal is een noodzakelijk voorwaarde voor individuele talentontwikkeling; een conditio sine qua non. Psychologische veiligheid waarbinnen feedback mogelijk is draagt bij aan de ontwikkeling. Het is geen voldoende voorwaarde. Daarvoor is ook een externe prikkel nodig. Een uitdaging. Het artikel bespreekt ook wat leiders kunnen doen met deze inzichten.

AB - Het artikel presenteert resultaten en conclusies naar aanleiding van onderzoek naar de relatie tussen sociaal kapitaal, leercondities en individuele ontwikkeling van talent.Talent wordt omschreven als de mate waarin een individu iets kan, wil en durft in wisselwerking met de context van het individu. De context is in dit onderzoek een sociale context:1. sociaal kapitaal: wederzijds vertrouwen, gedeelde identiteit en een toegankelijk netwerk.2. leercondities: support, challenge en assessment.Sociaal kapitaal is een noodzakelijk voorwaarde voor individuele talentontwikkeling; een conditio sine qua non. Psychologische veiligheid waarbinnen feedback mogelijk is draagt bij aan de ontwikkeling. Het is geen voldoende voorwaarde. Daarvoor is ook een externe prikkel nodig. Een uitdaging. Het artikel bespreekt ook wat leiders kunnen doen met deze inzichten.

KW - talentontwikkeling

KW - leeromgeving

KW - sociaal kapitaal

M3 - Chapter

SP - 197

EP - 214

BT - Talententwicklung

ER -

van Kempen J, Pfenning M. Talententwicklung: Soziales Kapital und Lernbedingungen als Erfolgsformel. In Talententwicklung: Entwicklungen & Trends. 2012. blz. 197-214