Systematische Leertaakgerichte Instructie aan leerlingen met ernstige gedragsproblemen: de constructie van een vragenlijst

Lidy van der Worp-van der Kamp

Onderzoeksoutput: PaperOther research output

Uittreksel

Veel probleemgedrag van leerlingen met ernstige gedragsproblemen (Cluster 4 leerlingen) komt mede voort uit het feit dat de leertaken die aan deze leerlingen aangeboden worden onvoldoende aansluiten bij hun mogelijkheden en beperkingen. Aangezien het merendeel van deze leerlingen ook nog eens een moeizame leerontwikkeling doormaakt, vraagt lesgeven aan deze leerlingen om een gedegen systematische aanpak met een focus op leertaakgerichte instructie. Hoewel deze benadering steeds meer ingang vindt, is er tot nu toe nog weinig onderzoek gedaan naar het effect van systematische leertaakgerichte instructie op het leren en gedrag van deze leerlingen. Met de ontwikkeling van een betrouwbaar en valide instrument om de mate van mate systematische leertaakgerichte instructie te meten, is de eerste stap naar een dergelijk onderzoek gezet.
Originele taal-2Dutch
Aantal pagina's3
StatusPublished - 2014
EvenementOnderwijs Research Dagen (ORD) 2014: deelname en distantie - Groningen, Netherlands
Duur: 11 jun 201413 jun 2014
http://www.ord2014.nl/

Conference

ConferenceOnderwijs Research Dagen (ORD) 2014
Verkorte titelORD 2014
LandNetherlands
StadGroningen
Periode11/06/1413/06/14
Internet adres

Keywords

  • onderwijs
  • leerlingenzorg
  • gedragsproblemen

Citeer dit

van der Worp-van der Kamp, L. (2014). Systematische Leertaakgerichte Instructie aan leerlingen met ernstige gedragsproblemen: de constructie van een vragenlijst. Paper gepresenteerd op Onderwijs Research Dagen (ORD) 2014, Groningen, Netherlands.
van der Worp-van der Kamp, Lidy. / Systematische Leertaakgerichte Instructie aan leerlingen met ernstige gedragsproblemen : de constructie van een vragenlijst. Paper gepresenteerd op Onderwijs Research Dagen (ORD) 2014, Groningen, Netherlands.3 blz.
@conference{98cd48958cc54a95a51b14a9a8401abf,
title = "Systematische Leertaakgerichte Instructie aan leerlingen met ernstige gedragsproblemen: de constructie van een vragenlijst",
abstract = "Veel probleemgedrag van leerlingen met ernstige gedragsproblemen (Cluster 4 leerlingen) komt mede voort uit het feit dat de leertaken die aan deze leerlingen aangeboden worden onvoldoende aansluiten bij hun mogelijkheden en beperkingen. Aangezien het merendeel van deze leerlingen ook nog eens een moeizame leerontwikkeling doormaakt, vraagt lesgeven aan deze leerlingen om een gedegen systematische aanpak met een focus op leertaakgerichte instructie. Hoewel deze benadering steeds meer ingang vindt, is er tot nu toe nog weinig onderzoek gedaan naar het effect van systematische leertaakgerichte instructie op het leren en gedrag van deze leerlingen. Met de ontwikkeling van een betrouwbaar en valide instrument om de mate van mate systematische leertaakgerichte instructie te meten, is de eerste stap naar een dergelijk onderzoek gezet.",
keywords = "onderwijs, leerlingenzorg, gedragsproblemen",
author = "{van der Worp-van der Kamp}, Lidy",
year = "2014",
language = "Dutch",
note = "Onderwijs Research Dagen (ORD) 2014 : deelname en distantie, ORD 2014 ; Conference date: 11-06-2014 Through 13-06-2014",
url = "http://www.ord2014.nl/",

}

van der Worp-van der Kamp, L 2014, 'Systematische Leertaakgerichte Instructie aan leerlingen met ernstige gedragsproblemen: de constructie van een vragenlijst' Paper gepresenteerd op Onderwijs Research Dagen (ORD) 2014, Groningen, Netherlands, 11/06/14 - 13/06/14, .

Systematische Leertaakgerichte Instructie aan leerlingen met ernstige gedragsproblemen : de constructie van een vragenlijst. / van der Worp-van der Kamp, Lidy.

2014. Paper gepresenteerd op Onderwijs Research Dagen (ORD) 2014, Groningen, Netherlands.

Onderzoeksoutput: PaperOther research output

TY - CONF

T1 - Systematische Leertaakgerichte Instructie aan leerlingen met ernstige gedragsproblemen

T2 - de constructie van een vragenlijst

AU - van der Worp-van der Kamp, Lidy

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Veel probleemgedrag van leerlingen met ernstige gedragsproblemen (Cluster 4 leerlingen) komt mede voort uit het feit dat de leertaken die aan deze leerlingen aangeboden worden onvoldoende aansluiten bij hun mogelijkheden en beperkingen. Aangezien het merendeel van deze leerlingen ook nog eens een moeizame leerontwikkeling doormaakt, vraagt lesgeven aan deze leerlingen om een gedegen systematische aanpak met een focus op leertaakgerichte instructie. Hoewel deze benadering steeds meer ingang vindt, is er tot nu toe nog weinig onderzoek gedaan naar het effect van systematische leertaakgerichte instructie op het leren en gedrag van deze leerlingen. Met de ontwikkeling van een betrouwbaar en valide instrument om de mate van mate systematische leertaakgerichte instructie te meten, is de eerste stap naar een dergelijk onderzoek gezet.

AB - Veel probleemgedrag van leerlingen met ernstige gedragsproblemen (Cluster 4 leerlingen) komt mede voort uit het feit dat de leertaken die aan deze leerlingen aangeboden worden onvoldoende aansluiten bij hun mogelijkheden en beperkingen. Aangezien het merendeel van deze leerlingen ook nog eens een moeizame leerontwikkeling doormaakt, vraagt lesgeven aan deze leerlingen om een gedegen systematische aanpak met een focus op leertaakgerichte instructie. Hoewel deze benadering steeds meer ingang vindt, is er tot nu toe nog weinig onderzoek gedaan naar het effect van systematische leertaakgerichte instructie op het leren en gedrag van deze leerlingen. Met de ontwikkeling van een betrouwbaar en valide instrument om de mate van mate systematische leertaakgerichte instructie te meten, is de eerste stap naar een dergelijk onderzoek gezet.

KW - onderwijs

KW - leerlingenzorg

KW - gedragsproblemen

M3 - Paper

ER -

van der Worp-van der Kamp L. Systematische Leertaakgerichte Instructie aan leerlingen met ernstige gedragsproblemen: de constructie van een vragenlijst. 2014. Paper gepresenteerd op Onderwijs Research Dagen (ORD) 2014, Groningen, Netherlands.