Re-integratie valt in de praktijk tegen

Onderzoeksoutput: Book/Film/Article reviewProfessional

Uittreksel

Hoe pakt de nieuwe wetgeving in de praktijk uit bij de re-integratie van een langdurig zieke werknemer? Dat valt nogal tegen. Volgens dr. Leni Beukema, lector Duurzaam HRM aan de Hanzehogeschool Groningen, is het een belangrijk onderwerp, omdat in de wetgeving sinds de jaren negentig een grote verschuiving in verantwoordelijkheden heeft plaatsgehad: van het collectieve domein naar de individuele werkgever en werknemer. Beukema vat voor PW De Gids het proefschrift ‘Re-integratie bij langer durend ziekteverzuim. Een longitudinaal onderzoek naar (inter)acties van werknemer, leidinggevende en bedrijfsarts’ samen en noemt de plus- en minpunten.
Originele taal-2Dutch
Aantal pagina's2
TijdschriftPW De Gids
Nummer van het tijdschrift6
StatusPublished - 11 jun 2014

Keywords

  • hrm
  • ziekteverzuim
  • re-integratie

Citeer dit

@article{77d5524400e0447baa93bdfd969fdc93,
title = "Re-integratie valt in de praktijk tegen",
abstract = "Hoe pakt de nieuwe wetgeving in de praktijk uit bij de re-integratie van een langdurig zieke werknemer? Dat valt nogal tegen. Volgens dr. Leni Beukema, lector Duurzaam HRM aan de Hanzehogeschool Groningen, is het een belangrijk onderwerp, omdat in de wetgeving sinds de jaren negentig een grote verschuiving in verantwoordelijkheden heeft plaatsgehad: van het collectieve domein naar de individuele werkgever en werknemer. Beukema vat voor PW De Gids het proefschrift ‘Re-integratie bij langer durend ziekteverzuim. Een longitudinaal onderzoek naar (inter)acties van werknemer, leidinggevende en bedrijfsarts’ samen en noemt de plus- en minpunten.",
keywords = "hrm, ziekteverzuim, re-integratie",
author = "Leni Beukema",
year = "2014",
month = "6",
day = "11",
language = "Dutch",
journal = "PW De Gids",
issn = "2214-0263",
publisher = "Vakmedianet",
number = "6",

}

Re-integratie valt in de praktijk tegen. / Beukema, Leni.

In: PW De Gids, Nr. 6, 11.06.2014.

Onderzoeksoutput: Book/Film/Article reviewProfessional

TY - JOUR

T1 - Re-integratie valt in de praktijk tegen

AU - Beukema, Leni

PY - 2014/6/11

Y1 - 2014/6/11

N2 - Hoe pakt de nieuwe wetgeving in de praktijk uit bij de re-integratie van een langdurig zieke werknemer? Dat valt nogal tegen. Volgens dr. Leni Beukema, lector Duurzaam HRM aan de Hanzehogeschool Groningen, is het een belangrijk onderwerp, omdat in de wetgeving sinds de jaren negentig een grote verschuiving in verantwoordelijkheden heeft plaatsgehad: van het collectieve domein naar de individuele werkgever en werknemer. Beukema vat voor PW De Gids het proefschrift ‘Re-integratie bij langer durend ziekteverzuim. Een longitudinaal onderzoek naar (inter)acties van werknemer, leidinggevende en bedrijfsarts’ samen en noemt de plus- en minpunten.

AB - Hoe pakt de nieuwe wetgeving in de praktijk uit bij de re-integratie van een langdurig zieke werknemer? Dat valt nogal tegen. Volgens dr. Leni Beukema, lector Duurzaam HRM aan de Hanzehogeschool Groningen, is het een belangrijk onderwerp, omdat in de wetgeving sinds de jaren negentig een grote verschuiving in verantwoordelijkheden heeft plaatsgehad: van het collectieve domein naar de individuele werkgever en werknemer. Beukema vat voor PW De Gids het proefschrift ‘Re-integratie bij langer durend ziekteverzuim. Een longitudinaal onderzoek naar (inter)acties van werknemer, leidinggevende en bedrijfsarts’ samen en noemt de plus- en minpunten.

KW - hrm

KW - ziekteverzuim

KW - re-integratie

M3 - Book/Film/Article review

JO - PW De Gids

JF - PW De Gids

SN - 2214-0263

IS - 6

ER -