Provocatie, politieke (in)correctheid en persoonlijk engagement. Interculturele ontmoeting in het hoger kunstonderwijs

Onderzoeksoutput: ArticlePopular

95 Downloads (Pure)

Uittreksel

Voor haar promotieonderzoek naar de interculturele ontmoeting in het hoger kunstonderwijs bestudeert Margo Slomp groepsgesprekken in de eigen lespraktijk. Het (auto-)etnografische en narratieve onderzoek verbindt het spreken van de participanten met hun levensverhalen. In dit artikel schetst ze een serie educatieve ontmoetingen en verbindt ze deze aan de fenomenologische begrippen van de ‘tussenwereld’ of ‘intermonde’, pathos en responsiviteit om de interculturele ontmoeting te kunnen duiden.
Originele taal-2Dutch
Pagina's (van-tot)21-37
TijdschriftCultuur + educatie
Volume17
Nummer van het tijdschrift48
StatusPublished - 5 jul 2017

Keywords

  • multiculturaliteit
  • hoger kunstonderwijs

Citeer dit

@article{580f876ff62a44f1b764b4ff92992453,
title = "Provocatie, politieke (in)correctheid en persoonlijk engagement.: Interculturele ontmoeting in het hoger kunstonderwijs",
abstract = "Voor haar promotieonderzoek naar de interculturele ontmoeting in het hoger kunstonderwijs bestudeert Margo Slomp groepsgesprekken in de eigen lespraktijk. Het (auto-)etnografische en narratieve onderzoek verbindt het spreken van de participanten met hun levensverhalen. In dit artikel schetst ze een serie educatieve ontmoetingen en verbindt ze deze aan de fenomenologische begrippen van de ‘tussenwereld’ of ‘intermonde’, pathos en responsiviteit om de interculturele ontmoeting te kunnen duiden.",
keywords = "multiculturaliteit , hoger kunstonderwijs",
author = "Margo Slomp",
year = "2017",
month = "7",
day = "5",
language = "Dutch",
volume = "17",
pages = "21--37",
journal = "Cultuur + educatie",
issn = "1879-8837",
publisher = "LKCA",
number = "48",

}

TY - JOUR

T1 - Provocatie, politieke (in)correctheid en persoonlijk engagement.

T2 - Interculturele ontmoeting in het hoger kunstonderwijs

AU - Slomp, Margo

PY - 2017/7/5

Y1 - 2017/7/5

N2 - Voor haar promotieonderzoek naar de interculturele ontmoeting in het hoger kunstonderwijs bestudeert Margo Slomp groepsgesprekken in de eigen lespraktijk. Het (auto-)etnografische en narratieve onderzoek verbindt het spreken van de participanten met hun levensverhalen. In dit artikel schetst ze een serie educatieve ontmoetingen en verbindt ze deze aan de fenomenologische begrippen van de ‘tussenwereld’ of ‘intermonde’, pathos en responsiviteit om de interculturele ontmoeting te kunnen duiden.

AB - Voor haar promotieonderzoek naar de interculturele ontmoeting in het hoger kunstonderwijs bestudeert Margo Slomp groepsgesprekken in de eigen lespraktijk. Het (auto-)etnografische en narratieve onderzoek verbindt het spreken van de participanten met hun levensverhalen. In dit artikel schetst ze een serie educatieve ontmoetingen en verbindt ze deze aan de fenomenologische begrippen van de ‘tussenwereld’ of ‘intermonde’, pathos en responsiviteit om de interculturele ontmoeting te kunnen duiden.

KW - multiculturaliteit

KW - hoger kunstonderwijs

M3 - Article

VL - 17

SP - 21

EP - 37

JO - Cultuur + educatie

JF - Cultuur + educatie

SN - 1879-8837

IS - 48

ER -