Prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt

Gert Walhof

Onderzoeksoutput: ArticleProfessional

33 Downloads (Pure)

Uittreksel

Is best value een hype onder inkopers, marketeers zijn druk in de weer met value-based marketing. Marketeers en inkopers gingen samen om de tafel om het begrip waarde te verkennen. Lector inkoopmanagement Gert Walhof doet verslag. Een van de conclusies is dat over en weer nog veel onbekend is over elkaars werelden. De marketeers zien inkoop als een van de stakeholders binnen de klantorganisatie. Ze associëren inkopers verschillende keren met onderhandelingen over prijzen en condities. De inkopers geven aan dat zij voor leveranciers ook de functie van poortwachter willen vervullen: toegang bieden tot de organisatie, zodat de kwaliteiten van de leverancier in kaart kunnen worden gebracht en met de verantwoordelijke collega’s op waarde kunnen worden geschat.
Originele taal-2Dutch
Pagina's (van-tot)32-33
TijdschriftDEAL! : over de kunst van het inkopen
Volume2014
StatusPublished - sep 2014

Keywords

  • inkoopbeleid
  • marketing
  • best value

Citeer dit

@article{ecffc9c66ec24fc89619ea343894755a,
title = "Prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt",
abstract = "Is best value een hype onder inkopers, marketeers zijn druk in de weer met value-based marketing. Marketeers en inkopers gingen samen om de tafel om het begrip waarde te verkennen. Lector inkoopmanagement Gert Walhof doet verslag. Een van de conclusies is dat over en weer nog veel onbekend is over elkaars werelden. De marketeers zien inkoop als een van de stakeholders binnen de klantorganisatie. Ze associ{\"e}ren inkopers verschillende keren met onderhandelingen over prijzen en condities. De inkopers geven aan dat zij voor leveranciers ook de functie van poortwachter willen vervullen: toegang bieden tot de organisatie, zodat de kwaliteiten van de leverancier in kaart kunnen worden gebracht en met de verantwoordelijke collega’s op waarde kunnen worden geschat.",
keywords = "inkoopbeleid, marketing, best value",
author = "Gert Walhof",
year = "2014",
month = "9",
language = "Dutch",
volume = "2014",
pages = "32--33",
journal = "DEAL! : over de kunst van het inkopen",
issn = "1873-3182",
publisher = "BIM Media",

}

Prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt. / Walhof, Gert.

In: DEAL! : over de kunst van het inkopen, Vol. 2014, 09.2014, blz. 32-33.

Onderzoeksoutput: ArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt

AU - Walhof, Gert

PY - 2014/9

Y1 - 2014/9

N2 - Is best value een hype onder inkopers, marketeers zijn druk in de weer met value-based marketing. Marketeers en inkopers gingen samen om de tafel om het begrip waarde te verkennen. Lector inkoopmanagement Gert Walhof doet verslag. Een van de conclusies is dat over en weer nog veel onbekend is over elkaars werelden. De marketeers zien inkoop als een van de stakeholders binnen de klantorganisatie. Ze associëren inkopers verschillende keren met onderhandelingen over prijzen en condities. De inkopers geven aan dat zij voor leveranciers ook de functie van poortwachter willen vervullen: toegang bieden tot de organisatie, zodat de kwaliteiten van de leverancier in kaart kunnen worden gebracht en met de verantwoordelijke collega’s op waarde kunnen worden geschat.

AB - Is best value een hype onder inkopers, marketeers zijn druk in de weer met value-based marketing. Marketeers en inkopers gingen samen om de tafel om het begrip waarde te verkennen. Lector inkoopmanagement Gert Walhof doet verslag. Een van de conclusies is dat over en weer nog veel onbekend is over elkaars werelden. De marketeers zien inkoop als een van de stakeholders binnen de klantorganisatie. Ze associëren inkopers verschillende keren met onderhandelingen over prijzen en condities. De inkopers geven aan dat zij voor leveranciers ook de functie van poortwachter willen vervullen: toegang bieden tot de organisatie, zodat de kwaliteiten van de leverancier in kaart kunnen worden gebracht en met de verantwoordelijke collega’s op waarde kunnen worden geschat.

KW - inkoopbeleid

KW - marketing

KW - best value

M3 - Article

VL - 2014

SP - 32

EP - 33

JO - DEAL! : over de kunst van het inkopen

JF - DEAL! : over de kunst van het inkopen

SN - 1873-3182

ER -