Oude meesters: de actualiteit van het gevorderde kunstenaarschap

Onderzoeksoutput: BookProfessional

Uittreksel

De belangstelling voor de oeuvres en posities van gevorderde beeldend kunstenaars groeit. Jongere kunstenaars zien meer ervaren collega’s als inspirerend voorbeeld en ook musea, galeries en media besteden aandacht aan kunstenaars die al langer aan een oeuvre bouwen. Over dat gevorderde kunstenaarschap en de interesse en waardering voor de mid-career en nog verder gevorderde kunstenaars gaat dit essay. Delfgaauw schreef het naar aanleiding van zijn promotie aan de Universiteit van Groningen in oktober 2017.
Essay 013 is onderdeel van een essayreeks over onderwerpen die raken aan het werkterrein van het Mondriaan Fonds: beeldende kunst en erfgoed.
Originele taal-2Dutch
Plaats van productieAmsterdam
UitgeverijMondriaan Fonds
Aantal pagina's79
ISBN van geprinte versie978-90-76936-50-5
StatusPublished - 20 dec 2017

Keywords

  • kunst
  • kunstenaars
  • ouderdom

Citeer dit

@book{3d60ba5d99864d308e85a6a6c9dd9ea1,
title = "Oude meesters: de actualiteit van het gevorderde kunstenaarschap",
abstract = "De belangstelling voor de oeuvres en posities van gevorderde beeldend kunstenaars groeit. Jongere kunstenaars zien meer ervaren collega’s als inspirerend voorbeeld en ook musea, galeries en media besteden aandacht aan kunstenaars die al langer aan een oeuvre bouwen. Over dat gevorderde kunstenaarschap en de interesse en waardering voor de mid-career en nog verder gevorderde kunstenaars gaat dit essay. Delfgaauw schreef het naar aanleiding van zijn promotie aan de Universiteit van Groningen in oktober 2017.Essay 013 is onderdeel van een essayreeks over onderwerpen die raken aan het werkterrein van het Mondriaan Fonds: beeldende kunst en erfgoed.",
keywords = "kunst, kunstenaars, ouderdom, artists, ageing",
author = "Leo Delfgaauw",
year = "2017",
month = "12",
day = "20",
language = "Dutch",
isbn = "978-90-76936-50-5",
publisher = "Mondriaan Fonds",

}

Oude meesters : de actualiteit van het gevorderde kunstenaarschap. / Delfgaauw, Leo.

Amsterdam : Mondriaan Fonds, 2017. 79 blz.

Onderzoeksoutput: BookProfessional

TY - BOOK

T1 - Oude meesters

T2 - de actualiteit van het gevorderde kunstenaarschap

AU - Delfgaauw, Leo

PY - 2017/12/20

Y1 - 2017/12/20

N2 - De belangstelling voor de oeuvres en posities van gevorderde beeldend kunstenaars groeit. Jongere kunstenaars zien meer ervaren collega’s als inspirerend voorbeeld en ook musea, galeries en media besteden aandacht aan kunstenaars die al langer aan een oeuvre bouwen. Over dat gevorderde kunstenaarschap en de interesse en waardering voor de mid-career en nog verder gevorderde kunstenaars gaat dit essay. Delfgaauw schreef het naar aanleiding van zijn promotie aan de Universiteit van Groningen in oktober 2017.Essay 013 is onderdeel van een essayreeks over onderwerpen die raken aan het werkterrein van het Mondriaan Fonds: beeldende kunst en erfgoed.

AB - De belangstelling voor de oeuvres en posities van gevorderde beeldend kunstenaars groeit. Jongere kunstenaars zien meer ervaren collega’s als inspirerend voorbeeld en ook musea, galeries en media besteden aandacht aan kunstenaars die al langer aan een oeuvre bouwen. Over dat gevorderde kunstenaarschap en de interesse en waardering voor de mid-career en nog verder gevorderde kunstenaars gaat dit essay. Delfgaauw schreef het naar aanleiding van zijn promotie aan de Universiteit van Groningen in oktober 2017.Essay 013 is onderdeel van een essayreeks over onderwerpen die raken aan het werkterrein van het Mondriaan Fonds: beeldende kunst en erfgoed.

KW - kunst

KW - kunstenaars

KW - ouderdom

KW - artists

KW - ageing

M3 - Book

SN - 978-90-76936-50-5

BT - Oude meesters

PB - Mondriaan Fonds

CY - Amsterdam

ER -