Leren musiceren als sociale praktijk

Onderzoeksoutput: ArticleAcademicpeer review

36 Downloads (Pure)

Uittreksel

Leren is niet alleen een psychologisch proces, maar ook een tijd- en plaatsgebonden
proces. Om zicht te krijgen op dit proces zijn kwalitatieve onderzoeksmethodes nodig, betoogt Evert Bisschop Boele. In dit artikel laat hij zien wat het narratief biografisch interview als onderzoeksinstrument ons vertelt over het leren musiceren. Zijn conclusie is dat de scheidslijnen tussen formeel en informeel leren minder hard zijn dan gedacht en dat het zinvoller is te denken in termen van een meervoudig continuüm.
Originele taal-2Dutch
Pagina's (van-tot)56-71
TijdschriftCultuur + educatie
Volume30
StatusPublished - 2011

Keywords

  • muziekonderwijs

Citeer dit

@article{d58476dd01224925b544408dc0d6c67f,
title = "Leren musiceren als sociale praktijk",
abstract = "Leren is niet alleen een psychologisch proces, maar ook een tijd- en plaatsgebondenproces. Om zicht te krijgen op dit proces zijn kwalitatieve onderzoeksmethodes nodig, betoogt Evert Bisschop Boele. In dit artikel laat hij zien wat het narratief biografisch interview als onderzoeksinstrument ons vertelt over het leren musiceren. Zijn conclusie is dat de scheidslijnen tussen formeel en informeel leren minder hard zijn dan gedacht en dat het zinvoller is te denken in termen van een meervoudig continu{\"u}m.",
keywords = "muziekonderwijs",
author = "{Bisschop Boele}, Evert",
year = "2011",
language = "Dutch",
volume = "30",
pages = "56--71",
journal = "Cultuur + educatie",
issn = "1879-8837",
publisher = "LKCA",

}

Leren musiceren als sociale praktijk. / Bisschop Boele, Evert.

In: Cultuur + educatie, Vol. 30, 2011, blz. 56-71.

Onderzoeksoutput: ArticleAcademicpeer review

TY - JOUR

T1 - Leren musiceren als sociale praktijk

AU - Bisschop Boele, Evert

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Leren is niet alleen een psychologisch proces, maar ook een tijd- en plaatsgebondenproces. Om zicht te krijgen op dit proces zijn kwalitatieve onderzoeksmethodes nodig, betoogt Evert Bisschop Boele. In dit artikel laat hij zien wat het narratief biografisch interview als onderzoeksinstrument ons vertelt over het leren musiceren. Zijn conclusie is dat de scheidslijnen tussen formeel en informeel leren minder hard zijn dan gedacht en dat het zinvoller is te denken in termen van een meervoudig continuüm.

AB - Leren is niet alleen een psychologisch proces, maar ook een tijd- en plaatsgebondenproces. Om zicht te krijgen op dit proces zijn kwalitatieve onderzoeksmethodes nodig, betoogt Evert Bisschop Boele. In dit artikel laat hij zien wat het narratief biografisch interview als onderzoeksinstrument ons vertelt over het leren musiceren. Zijn conclusie is dat de scheidslijnen tussen formeel en informeel leren minder hard zijn dan gedacht en dat het zinvoller is te denken in termen van een meervoudig continuüm.

KW - muziekonderwijs

M3 - Article

VL - 30

SP - 56

EP - 71

JO - Cultuur + educatie

JF - Cultuur + educatie

SN - 1879-8837

ER -