Leerlijn praktijkgericht onderzoek: Naar nieuwsgierige leerkrachten

Herman Veenker, Annelies Kassenberg, Frank Assies, Dorien Petri

Onderzoeksoutput: ReportProfessional

Uittreksel

De leerlijn Praktijkonderzoek is gericht op de verwerving van onderzoekscompetenties. Deze competenties hebben betrekking op diverse gebieden, zoals afbeelding 1 laat zien. In de leerlijn streven we ernaar je in al deze componenten te ontwikkelen. Dit zie je terug in de inrichting van de colleges, omdat alle componenten uit figuur 1 hierin terugkeren. Hiermee willen we jouw nieuwsgierigheid wekken en je leren hoe je deze nieuwsgierigheid kan vertalen naar praktijkonderzoek in je huidige en toekomstige onderwijspraktijk. De leerlijn Praktijkonderzoek maakt gebruik van deze reader, met o.a. artikelen uit alle vakgebieden en clusters uit de opleiding en van een basisboek over methoden en technieken van onderzoek. Tijdens de werkcolleges wordt naar de reader en naar het basisboek verwezen. Voor ieder studiejaar is er een aparte reader, het basisboek geldt voor de gehele opleiding.
Originele taal-2Dutch
UitgeverijHanzehogeschool Groningen
Aantal pagina's36
StatusPublished - 2014

Keywords

  • onderzoeksvaardigheden
  • studenten
  • pedagogische academies

Citeer dit

Veenker, Herman ; Kassenberg, Annelies ; Assies, Frank ; Petri, Dorien. / Leerlijn praktijkgericht onderzoek : Naar nieuwsgierige leerkrachten. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 36 blz.
@book{4eb2a9abf91f451e868086e261f35328,
title = "Leerlijn praktijkgericht onderzoek: Naar nieuwsgierige leerkrachten",
abstract = "De leerlijn Praktijkonderzoek is gericht op de verwerving van onderzoekscompetenties. Deze competenties hebben betrekking op diverse gebieden, zoals afbeelding 1 laat zien. In de leerlijn streven we ernaar je in al deze componenten te ontwikkelen. Dit zie je terug in de inrichting van de colleges, omdat alle componenten uit figuur 1 hierin terugkeren. Hiermee willen we jouw nieuwsgierigheid wekken en je leren hoe je deze nieuwsgierigheid kan vertalen naar praktijkonderzoek in je huidige en toekomstige onderwijspraktijk. De leerlijn Praktijkonderzoek maakt gebruik van deze reader, met o.a. artikelen uit alle vakgebieden en clusters uit de opleiding en van een basisboek over methoden en technieken van onderzoek. Tijdens de werkcolleges wordt naar de reader en naar het basisboek verwezen. Voor ieder studiejaar is er een aparte reader, het basisboek geldt voor de gehele opleiding.",
keywords = "onderzoeksvaardigheden, studenten, pedagogische academies",
author = "Herman Veenker and Annelies Kassenberg and Frank Assies and Dorien Petri",
year = "2014",
language = "Dutch",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Leerlijn praktijkgericht onderzoek : Naar nieuwsgierige leerkrachten. / Veenker, Herman; Kassenberg, Annelies; Assies, Frank; Petri, Dorien.

Hanzehogeschool Groningen, 2014. 36 blz.

Onderzoeksoutput: ReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Leerlijn praktijkgericht onderzoek

T2 - Naar nieuwsgierige leerkrachten

AU - Veenker, Herman

AU - Kassenberg, Annelies

AU - Assies, Frank

AU - Petri, Dorien

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - De leerlijn Praktijkonderzoek is gericht op de verwerving van onderzoekscompetenties. Deze competenties hebben betrekking op diverse gebieden, zoals afbeelding 1 laat zien. In de leerlijn streven we ernaar je in al deze componenten te ontwikkelen. Dit zie je terug in de inrichting van de colleges, omdat alle componenten uit figuur 1 hierin terugkeren. Hiermee willen we jouw nieuwsgierigheid wekken en je leren hoe je deze nieuwsgierigheid kan vertalen naar praktijkonderzoek in je huidige en toekomstige onderwijspraktijk. De leerlijn Praktijkonderzoek maakt gebruik van deze reader, met o.a. artikelen uit alle vakgebieden en clusters uit de opleiding en van een basisboek over methoden en technieken van onderzoek. Tijdens de werkcolleges wordt naar de reader en naar het basisboek verwezen. Voor ieder studiejaar is er een aparte reader, het basisboek geldt voor de gehele opleiding.

AB - De leerlijn Praktijkonderzoek is gericht op de verwerving van onderzoekscompetenties. Deze competenties hebben betrekking op diverse gebieden, zoals afbeelding 1 laat zien. In de leerlijn streven we ernaar je in al deze componenten te ontwikkelen. Dit zie je terug in de inrichting van de colleges, omdat alle componenten uit figuur 1 hierin terugkeren. Hiermee willen we jouw nieuwsgierigheid wekken en je leren hoe je deze nieuwsgierigheid kan vertalen naar praktijkonderzoek in je huidige en toekomstige onderwijspraktijk. De leerlijn Praktijkonderzoek maakt gebruik van deze reader, met o.a. artikelen uit alle vakgebieden en clusters uit de opleiding en van een basisboek over methoden en technieken van onderzoek. Tijdens de werkcolleges wordt naar de reader en naar het basisboek verwezen. Voor ieder studiejaar is er een aparte reader, het basisboek geldt voor de gehele opleiding.

KW - onderzoeksvaardigheden

KW - studenten

KW - pedagogische academies

M3 - Report

BT - Leerlijn praktijkgericht onderzoek

PB - Hanzehogeschool Groningen

ER -

Veenker H, Kassenberg A, Assies F, Petri D. Leerlijn praktijkgericht onderzoek: Naar nieuwsgierige leerkrachten. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 36 blz.