Kopersmotieven Bastioneiland Leeuwarden: duurzame woningen? Of toch de fantastische natuur

Marije Bouwman, Remco de Jong, Annika Wedzinga, Peter Zijlstra

Onderzoeksoutput: ReportProfessional

31 Downloads (Pure)

Uittreksel

Voor vaststelling van ons doel hebben we rekening gehouden met de probleemstelling die in dit rapport centraal staat: ‘Wat zijn de kopersmotieven van de bewoners van Bastioneiland?’ Als onderzoeksdoel hebben we dan ook gekozen voor de volgende verwoording: “Inzicht verkrijgen in de verschillende motieven die een rol hebben gespeeld bij de koop van een woning op Bastioneiland voor de huidige bewoners.” Het praktijkdoel is als het ware het hogere doel van ons onderzoek. Deze luidt dan ook: “Het in kaart brengen van de kopersmotieven van de bewoners zodat deze gebruikt kunnen worden voor volgende projecten”. Door te onderzoeken welke aspecten voor de bewoners
het meest doorslaggevend zijn geweest, kan een beeld gecreëerd worden van de wensen van potentiële toekomstige kopers van een ander (vergelijkbaar) project. Zo kan er in de toekomst gebruik worden gemaakt van onze bevindingen en op deze manier kan een project meer succesvol worden gemaakt.
Studentenonderzoek in het kader van het thema Duurzaam bouwen
Originele taal-2Dutch
Plaats van productieGroningen
UitgeverijHanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte
Aantal pagina's29
StatusPublished - 8 jan 2010

Keywords

  • projectontwikkeling
  • koophuizen
  • leeuwarden
  • koopgedrag

Citeer dit

Bouwman, M., de Jong, R., Wedzinga, A., & Zijlstra, P. (2010). Kopersmotieven Bastioneiland Leeuwarden: duurzame woningen? Of toch de fantastische natuur. Groningen: Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte.
Bouwman, Marije ; de Jong, Remco ; Wedzinga, Annika ; Zijlstra, Peter. / Kopersmotieven Bastioneiland Leeuwarden : duurzame woningen? Of toch de fantastische natuur. Groningen : Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2010. 29 blz.
@book{533f000dd1c14846aa9f481af6c85e4d,
title = "Kopersmotieven Bastioneiland Leeuwarden: duurzame woningen? Of toch de fantastische natuur",
abstract = "Voor vaststelling van ons doel hebben we rekening gehouden met de probleemstelling die in dit rapport centraal staat: ‘Wat zijn de kopersmotieven van de bewoners van Bastioneiland?’ Als onderzoeksdoel hebben we dan ook gekozen voor de volgende verwoording: “Inzicht verkrijgen in de verschillende motieven die een rol hebben gespeeld bij de koop van een woning op Bastioneiland voor de huidige bewoners.” Het praktijkdoel is als het ware het hogere doel van ons onderzoek. Deze luidt dan ook: “Het in kaart brengen van de kopersmotieven van de bewoners zodat deze gebruikt kunnen worden voor volgende projecten”. Door te onderzoeken welke aspecten voor de bewonershet meest doorslaggevend zijn geweest, kan een beeld gecre{\"e}erd worden van de wensen van potenti{\"e}le toekomstige kopers van een ander (vergelijkbaar) project. Zo kan er in de toekomst gebruik worden gemaakt van onze bevindingen en op deze manier kan een project meer succesvol worden gemaakt.Studentenonderzoek in het kader van het thema Duurzaam bouwen",
keywords = "projectontwikkeling, koophuizen, leeuwarden, koopgedrag",
author = "Marije Bouwman and {de Jong}, Remco and Annika Wedzinga and Peter Zijlstra",
year = "2010",
month = "1",
day = "8",
language = "Dutch",
publisher = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte",
address = "Netherlands",

}

Bouwman, M, de Jong, R, Wedzinga, A & Zijlstra, P 2010, Kopersmotieven Bastioneiland Leeuwarden: duurzame woningen? Of toch de fantastische natuur. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, Groningen.

Kopersmotieven Bastioneiland Leeuwarden : duurzame woningen? Of toch de fantastische natuur. / Bouwman, Marije; de Jong, Remco; Wedzinga, Annika; Zijlstra, Peter.

Groningen : Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2010. 29 blz.

Onderzoeksoutput: ReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Kopersmotieven Bastioneiland Leeuwarden

T2 - duurzame woningen? Of toch de fantastische natuur

AU - Bouwman, Marije

AU - de Jong, Remco

AU - Wedzinga, Annika

AU - Zijlstra, Peter

PY - 2010/1/8

Y1 - 2010/1/8

N2 - Voor vaststelling van ons doel hebben we rekening gehouden met de probleemstelling die in dit rapport centraal staat: ‘Wat zijn de kopersmotieven van de bewoners van Bastioneiland?’ Als onderzoeksdoel hebben we dan ook gekozen voor de volgende verwoording: “Inzicht verkrijgen in de verschillende motieven die een rol hebben gespeeld bij de koop van een woning op Bastioneiland voor de huidige bewoners.” Het praktijkdoel is als het ware het hogere doel van ons onderzoek. Deze luidt dan ook: “Het in kaart brengen van de kopersmotieven van de bewoners zodat deze gebruikt kunnen worden voor volgende projecten”. Door te onderzoeken welke aspecten voor de bewonershet meest doorslaggevend zijn geweest, kan een beeld gecreëerd worden van de wensen van potentiële toekomstige kopers van een ander (vergelijkbaar) project. Zo kan er in de toekomst gebruik worden gemaakt van onze bevindingen en op deze manier kan een project meer succesvol worden gemaakt.Studentenonderzoek in het kader van het thema Duurzaam bouwen

AB - Voor vaststelling van ons doel hebben we rekening gehouden met de probleemstelling die in dit rapport centraal staat: ‘Wat zijn de kopersmotieven van de bewoners van Bastioneiland?’ Als onderzoeksdoel hebben we dan ook gekozen voor de volgende verwoording: “Inzicht verkrijgen in de verschillende motieven die een rol hebben gespeeld bij de koop van een woning op Bastioneiland voor de huidige bewoners.” Het praktijkdoel is als het ware het hogere doel van ons onderzoek. Deze luidt dan ook: “Het in kaart brengen van de kopersmotieven van de bewoners zodat deze gebruikt kunnen worden voor volgende projecten”. Door te onderzoeken welke aspecten voor de bewonershet meest doorslaggevend zijn geweest, kan een beeld gecreëerd worden van de wensen van potentiële toekomstige kopers van een ander (vergelijkbaar) project. Zo kan er in de toekomst gebruik worden gemaakt van onze bevindingen en op deze manier kan een project meer succesvol worden gemaakt.Studentenonderzoek in het kader van het thema Duurzaam bouwen

KW - projectontwikkeling

KW - koophuizen

KW - leeuwarden

KW - koopgedrag

M3 - Report

BT - Kopersmotieven Bastioneiland Leeuwarden

PB - Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte

CY - Groningen

ER -

Bouwman M, de Jong R, Wedzinga A, Zijlstra P. Kopersmotieven Bastioneiland Leeuwarden: duurzame woningen? Of toch de fantastische natuur. Groningen: Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2010. 29 blz.