Hoe hogescholen de werknemer van de toekomst co-creëren

Onderzoeksoutput: ArticleProfessional

Uittreksel

De werknemer van de toekomst bestaat evenmin als de werknemer van vandaag. De arbeidsmarkt is bijzonder gedifferentieerd en pluriform. Als beroepsonderwijsinstellingen zijn we zelf nota bene de kraamkamer van die pluriformiteit: de beroepsgerichte differentiatie van arbeidskrachten begint immers bij ons. Wij bieden de ingenieurs van morgen vier jaar lang een wezenlijk ander curriculum dan de beeldend kunstenaar, de hbo-jurist of de fysiotherapeut. Wij differentiëren de arbeidskrachten van de toekomst.
Originele taal-2Dutch
Aantal pagina's4
TijdschriftEssays #hbo2025
StatusPublished - 2014

Keywords

  • arbeidsmarkt
  • differentiatie
  • toekomst
  • hbo

Citeer dit

@article{9df7de7326a244619000cc1085dcddf9,
title = "Hoe hogescholen de werknemer van de toekomst co-cre{\"e}ren",
abstract = "De werknemer van de toekomst bestaat evenmin als de werknemer van vandaag. De arbeidsmarkt is bijzonder gedifferentieerd en pluriform. Als beroepsonderwijsinstellingen zijn we zelf nota bene de kraamkamer van die pluriformiteit: de beroepsgerichte differentiatie van arbeidskrachten begint immers bij ons. Wij bieden de ingenieurs van morgen vier jaar lang een wezenlijk ander curriculum dan de beeldend kunstenaar, de hbo-jurist of de fysiotherapeut. Wij differenti{\"e}ren de arbeidskrachten van de toekomst.",
keywords = "arbeidsmarkt, differentiatie, toekomst , hbo",
author = "{van Lieshout}, Harm",
year = "2014",
language = "Dutch",
journal = "Essays #hbo2025",
publisher = "Vereniging Hogescholen",

}

TY - JOUR

T1 - Hoe hogescholen de werknemer van de toekomst co-creëren

AU - van Lieshout, Harm

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - De werknemer van de toekomst bestaat evenmin als de werknemer van vandaag. De arbeidsmarkt is bijzonder gedifferentieerd en pluriform. Als beroepsonderwijsinstellingen zijn we zelf nota bene de kraamkamer van die pluriformiteit: de beroepsgerichte differentiatie van arbeidskrachten begint immers bij ons. Wij bieden de ingenieurs van morgen vier jaar lang een wezenlijk ander curriculum dan de beeldend kunstenaar, de hbo-jurist of de fysiotherapeut. Wij differentiëren de arbeidskrachten van de toekomst.

AB - De werknemer van de toekomst bestaat evenmin als de werknemer van vandaag. De arbeidsmarkt is bijzonder gedifferentieerd en pluriform. Als beroepsonderwijsinstellingen zijn we zelf nota bene de kraamkamer van die pluriformiteit: de beroepsgerichte differentiatie van arbeidskrachten begint immers bij ons. Wij bieden de ingenieurs van morgen vier jaar lang een wezenlijk ander curriculum dan de beeldend kunstenaar, de hbo-jurist of de fysiotherapeut. Wij differentiëren de arbeidskrachten van de toekomst.

KW - arbeidsmarkt

KW - differentiatie

KW - toekomst

KW - hbo

UR - http://www.vereniginghogescholen.nl/kennisbank/strategieproject-hbo2025/artikelen/essays-ter-gelegenheid-van-hbo2025

M3 - Article

JO - Essays #hbo2025

JF - Essays #hbo2025

ER -