Het Lokaal Energie Initiatief als succesvol team!

Onderzoeksoutput: ChapterProfessional

52 Downloads (Pure)

Uittreksel

In Nederland zijn in 2014 zo’n 500 lokale energie initiatieven, die gezamenlijk een flink aantal geïnteresseerde en betrokken burgers verenigen op het thema duurzame energie. De groei van het aantal initiatieven sinds 2010 is nog niet tot stilstand gekomen. Veel groepen ontwikkelen zich tot gevestigde organisaties, zoals stichtingen of coöperaties.
Een proces van bundeling op regionaal niveau is gaande, zoals blijkt uit de vorming van Us Kooperaasje, GReK en de Drentse Kei. Niet alle initiatieven zijn echter succesvol, er zijn ook groepen die er na korte tijd weer mee stoppen.
Originele taal-2Dutch
TitelLokaal energie maken
Subtitelop weg naar een decentraal energiesysteem
RedacteurenBert Scholtens, Christian Zuidema
UitgeverijRijksuniversiteit Groningen
Pagina's28-30
Aantal pagina's2
ISBN van elektronische versie978-90-36-776271
StatusPublished - 2015

Keywords

  • energievoorziening
  • lokale initiatieven

Citeer dit

van der Schoor, T. (2015). Het Lokaal Energie Initiatief als succesvol team! In B. Scholtens, & C. Zuidema (editors), Lokaal energie maken: op weg naar een decentraal energiesysteem (blz. 28-30). Rijksuniversiteit Groningen.
van der Schoor, Tineke. / Het Lokaal Energie Initiatief als succesvol team!. Lokaal energie maken: op weg naar een decentraal energiesysteem. redacteur / Bert Scholtens ; Christian Zuidema. Rijksuniversiteit Groningen, 2015. blz. 28-30
@inbook{a3bc62bca3494a5ba8481ef187014db4,
title = "Het Lokaal Energie Initiatief als succesvol team!",
abstract = "In Nederland zijn in 2014 zo’n 500 lokale energie initiatieven, die gezamenlijk een flink aantal ge{\"i}nteresseerde en betrokken burgers verenigen op het thema duurzame energie. De groei van het aantal initiatieven sinds 2010 is nog niet tot stilstand gekomen. Veel groepen ontwikkelen zich tot gevestigde organisaties, zoals stichtingen of co{\"o}peraties.Een proces van bundeling op regionaal niveau is gaande, zoals blijkt uit de vorming van Us Kooperaasje, GReK en de Drentse Kei. Niet alle initiatieven zijn echter succesvol, er zijn ook groepen die er na korte tijd weer mee stoppen.",
keywords = "energievoorziening, lokale initiatieven",
author = "{van der Schoor}, Tineke",
year = "2015",
language = "Dutch",
pages = "28--30",
editor = "Bert Scholtens and Christian Zuidema",
booktitle = "Lokaal energie maken",
publisher = "Rijksuniversiteit Groningen",

}

van der Schoor, T 2015, Het Lokaal Energie Initiatief als succesvol team! in B Scholtens & C Zuidema (redactie), Lokaal energie maken: op weg naar een decentraal energiesysteem. Rijksuniversiteit Groningen, blz. 28-30.

Het Lokaal Energie Initiatief als succesvol team! / van der Schoor, Tineke.

Lokaal energie maken: op weg naar een decentraal energiesysteem. redactie / Bert Scholtens; Christian Zuidema. Rijksuniversiteit Groningen, 2015. blz. 28-30.

Onderzoeksoutput: ChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - Het Lokaal Energie Initiatief als succesvol team!

AU - van der Schoor, Tineke

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - In Nederland zijn in 2014 zo’n 500 lokale energie initiatieven, die gezamenlijk een flink aantal geïnteresseerde en betrokken burgers verenigen op het thema duurzame energie. De groei van het aantal initiatieven sinds 2010 is nog niet tot stilstand gekomen. Veel groepen ontwikkelen zich tot gevestigde organisaties, zoals stichtingen of coöperaties.Een proces van bundeling op regionaal niveau is gaande, zoals blijkt uit de vorming van Us Kooperaasje, GReK en de Drentse Kei. Niet alle initiatieven zijn echter succesvol, er zijn ook groepen die er na korte tijd weer mee stoppen.

AB - In Nederland zijn in 2014 zo’n 500 lokale energie initiatieven, die gezamenlijk een flink aantal geïnteresseerde en betrokken burgers verenigen op het thema duurzame energie. De groei van het aantal initiatieven sinds 2010 is nog niet tot stilstand gekomen. Veel groepen ontwikkelen zich tot gevestigde organisaties, zoals stichtingen of coöperaties.Een proces van bundeling op regionaal niveau is gaande, zoals blijkt uit de vorming van Us Kooperaasje, GReK en de Drentse Kei. Niet alle initiatieven zijn echter succesvol, er zijn ook groepen die er na korte tijd weer mee stoppen.

KW - energievoorziening

KW - lokale initiatieven

M3 - Chapter

SP - 28

EP - 30

BT - Lokaal energie maken

A2 - Scholtens, Bert

A2 - Zuidema, Christian

PB - Rijksuniversiteit Groningen

ER -

van der Schoor T. Het Lokaal Energie Initiatief als succesvol team! In Scholtens B, Zuidema C, redacteurs, Lokaal energie maken: op weg naar een decentraal energiesysteem. Rijksuniversiteit Groningen. 2015. blz. 28-30