Het gesprek in 2015: train-de-trainer

Jolanda Kroes, Suzanne Kuik, Mirjam Gademan, Paula Witte, Else Boss, Marjoke Verschelling

Onderzoeksoutput: BookProfessional

2330 Downloads (Pure)

Uittreksel

Gemeenten zijn vanaf 2015 voor een nog grotere groep kwetsbare burgers de toegangspoort tot ondersteuning bij het meedoen in de samenleving. Door de decentralisatie van de AWBZ begeleiding zal de vraag waarmee burgers naar de gemeente komen complexer worden. Gemeenten pakken deze complexe vraagstukken steeds meer op vanuit een brede blik, dat wil zeggen over levensterreinen heen en op het hele sociale domein (werk, inkomen, opvoeding, zorg en ondersteuning). Dit vraagt wat van de gespreksvoerder die, zoals in onderstaande infographic van het ministerie van VWS is weergegeven, het Gesprek voert met de burger.
In deze Train-de-trainer bieden de Hanzehogeschool Groningen, Academie voor Sociale Studies - lectoraat Rehabilitatie; Hogeschool Utrecht, kenniscentrum sociale innovatie - lectoraat participatie, zorg en ondersteuning; en Movisie trainingsmateriaal voor de gespreksvoerder, zodat deze in staat is het gesprek op een goede manier te voeren. In deze training besteden we aandacht aan:
1. De context en het kader waarin het gesprek plaatsvindt.
2. Het Gesprek met verschillende doelgroepen.
3. Gesprekstechnieken en contactvaardigheden.
4. Integraal werken en netwerkversterking.
Originele taal-2Dutch
UitgeverijWmo-werkplaatsen
Aantal pagina's91
StatusPublished - 2014

Keywords

  • gemeenten (overheid)
  • awbz
  • burgerparticipatie
  • gespreksvaardigheden

Citeer dit

Kroes, J., Kuik, S., Gademan, M., Witte, P., Boss, E., & Verschelling, M. (2014). Het gesprek in 2015: train-de-trainer. Wmo-werkplaatsen.
Kroes, Jolanda ; Kuik, Suzanne ; Gademan, Mirjam ; Witte, Paula ; Boss, Else ; Verschelling, Marjoke. / Het gesprek in 2015 : train-de-trainer. Wmo-werkplaatsen, 2014. 91 blz.
@book{077029911b4e40188a27c9dbca85d7e0,
title = "Het gesprek in 2015: train-de-trainer",
abstract = "Gemeenten zijn vanaf 2015 voor een nog grotere groep kwetsbare burgers de toegangspoort tot ondersteuning bij het meedoen in de samenleving. Door de decentralisatie van de AWBZ begeleiding zal de vraag waarmee burgers naar de gemeente komen complexer worden. Gemeenten pakken deze complexe vraagstukken steeds meer op vanuit een brede blik, dat wil zeggen over levensterreinen heen en op het hele sociale domein (werk, inkomen, opvoeding, zorg en ondersteuning). Dit vraagt wat van de gespreksvoerder die, zoals in onderstaande infographic van het ministerie van VWS is weergegeven, het Gesprek voert met de burger.In deze Train-de-trainer bieden de Hanzehogeschool Groningen, Academie voor Sociale Studies - lectoraat Rehabilitatie; Hogeschool Utrecht, kenniscentrum sociale innovatie - lectoraat participatie, zorg en ondersteuning; en Movisie trainingsmateriaal voor de gespreksvoerder, zodat deze in staat is het gesprek op een goede manier te voeren. In deze training besteden we aandacht aan:1. De context en het kader waarin het gesprek plaatsvindt.2. Het Gesprek met verschillende doelgroepen.3. Gesprekstechnieken en contactvaardigheden.4. Integraal werken en netwerkversterking.",
keywords = "gemeenten (overheid), awbz, burgerparticipatie, gespreksvaardigheden",
author = "Jolanda Kroes and Suzanne Kuik and Mirjam Gademan and Paula Witte and Else Boss and Marjoke Verschelling",
year = "2014",
language = "Dutch",
publisher = "Wmo-werkplaatsen",
address = "Netherlands",

}

Kroes, J, Kuik, S, Gademan, M, Witte, P, Boss, E & Verschelling, M 2014, Het gesprek in 2015: train-de-trainer. Wmo-werkplaatsen.

Het gesprek in 2015 : train-de-trainer. / Kroes, Jolanda; Kuik, Suzanne; Gademan, Mirjam ; Witte, Paula; Boss, Else; Verschelling, Marjoke.

Wmo-werkplaatsen, 2014. 91 blz.

Onderzoeksoutput: BookProfessional

TY - BOOK

T1 - Het gesprek in 2015

T2 - train-de-trainer

AU - Kroes, Jolanda

AU - Kuik, Suzanne

AU - Gademan, Mirjam

AU - Witte, Paula

AU - Boss, Else

AU - Verschelling, Marjoke

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Gemeenten zijn vanaf 2015 voor een nog grotere groep kwetsbare burgers de toegangspoort tot ondersteuning bij het meedoen in de samenleving. Door de decentralisatie van de AWBZ begeleiding zal de vraag waarmee burgers naar de gemeente komen complexer worden. Gemeenten pakken deze complexe vraagstukken steeds meer op vanuit een brede blik, dat wil zeggen over levensterreinen heen en op het hele sociale domein (werk, inkomen, opvoeding, zorg en ondersteuning). Dit vraagt wat van de gespreksvoerder die, zoals in onderstaande infographic van het ministerie van VWS is weergegeven, het Gesprek voert met de burger.In deze Train-de-trainer bieden de Hanzehogeschool Groningen, Academie voor Sociale Studies - lectoraat Rehabilitatie; Hogeschool Utrecht, kenniscentrum sociale innovatie - lectoraat participatie, zorg en ondersteuning; en Movisie trainingsmateriaal voor de gespreksvoerder, zodat deze in staat is het gesprek op een goede manier te voeren. In deze training besteden we aandacht aan:1. De context en het kader waarin het gesprek plaatsvindt.2. Het Gesprek met verschillende doelgroepen.3. Gesprekstechnieken en contactvaardigheden.4. Integraal werken en netwerkversterking.

AB - Gemeenten zijn vanaf 2015 voor een nog grotere groep kwetsbare burgers de toegangspoort tot ondersteuning bij het meedoen in de samenleving. Door de decentralisatie van de AWBZ begeleiding zal de vraag waarmee burgers naar de gemeente komen complexer worden. Gemeenten pakken deze complexe vraagstukken steeds meer op vanuit een brede blik, dat wil zeggen over levensterreinen heen en op het hele sociale domein (werk, inkomen, opvoeding, zorg en ondersteuning). Dit vraagt wat van de gespreksvoerder die, zoals in onderstaande infographic van het ministerie van VWS is weergegeven, het Gesprek voert met de burger.In deze Train-de-trainer bieden de Hanzehogeschool Groningen, Academie voor Sociale Studies - lectoraat Rehabilitatie; Hogeschool Utrecht, kenniscentrum sociale innovatie - lectoraat participatie, zorg en ondersteuning; en Movisie trainingsmateriaal voor de gespreksvoerder, zodat deze in staat is het gesprek op een goede manier te voeren. In deze training besteden we aandacht aan:1. De context en het kader waarin het gesprek plaatsvindt.2. Het Gesprek met verschillende doelgroepen.3. Gesprekstechnieken en contactvaardigheden.4. Integraal werken en netwerkversterking.

KW - gemeenten (overheid)

KW - awbz

KW - burgerparticipatie

KW - gespreksvaardigheden

M3 - Book

BT - Het gesprek in 2015

PB - Wmo-werkplaatsen

ER -

Kroes J, Kuik S, Gademan M, Witte P, Boss E, Verschelling M. Het gesprek in 2015: train-de-trainer. Wmo-werkplaatsen, 2014. 91 blz.