Hechtingstijl en houding ten opzichte van adaptatiestrategieën van immigranten.

Jacomijn Hofstra, Abraham Buunk, Jan Pieter van Oudenhoven

Onderzoeksoutput: ChapterAcademicpeer review

Uittreksel

Onderzocht is de relatie tussen hechtingsstijl en houding ten opzichte van adaptatiestrategieën van immigranten. Tevens is de stabiliteit van de hechtingsstijlvragenlijst vastgesteld. Twee steekproeven volwassenen (N = 243 en N = 260) vulden vragenlijsten in over hechting en houding ten opzichte van adaptatiestrategieën. Na een jaar werd bij de tweede groep nogmaals de hechtingsstijlvragenlijst afgenomen. De stabiliteit van de hechtingsstijlvragenlijst was bevredigend. De zekere hechtingsstijl hing positief samen met de reactie op integratie, assimilatie en separatie. Angstige gehechtheid hing negatief samen met de reactie op integratie. Vermijdende gehechtheid hing positief samen met de reactie op separatie, terwijl gepreoccupeerde gehechtheid hier negatief mee samenhing. Verder hing gepreoccupeerde gehechtheid negatief samen met de reactie op marginalisatie.
Originele taal-2Dutch
TitelJaarboek Sociale Psychologie 2004
RedacteurenErnestine Gordijn, R Holland, Meijnders, J Ouwerkerk
UitgeverijASPO-pers
Pagina's163-171
ISBN van geprinte versie9080893927
StatusPublished - 2005
Extern gepubliceerdJa

Keywords

  • immigratie
  • adaptatie, psychologisch
  • hechting

Citeer dit

Hofstra, J., Buunk, A., & van Oudenhoven, J. P. (2005). Hechtingstijl en houding ten opzichte van adaptatiestrategieën van immigranten. In E. Gordijn, R. Holland, Meijnders, & J. Ouwerkerk (editors), Jaarboek Sociale Psychologie 2004 (blz. 163-171). ASPO-pers.
Hofstra, Jacomijn ; Buunk, Abraham ; van Oudenhoven, Jan Pieter . / Hechtingstijl en houding ten opzichte van adaptatiestrategieën van immigranten. Jaarboek Sociale Psychologie 2004 . redacteur / Ernestine Gordijn ; R Holland ; Meijnders ; J Ouwerkerk. ASPO-pers, 2005. blz. 163-171
@inbook{7df9308fa4af43b29b6613de92c88647,
title = "Hechtingstijl en houding ten opzichte van adaptatiestrategie{\"e}n van immigranten.",
abstract = "Onderzocht is de relatie tussen hechtingsstijl en houding ten opzichte van adaptatiestrategie{\"e}n van immigranten. Tevens is de stabiliteit van de hechtingsstijlvragenlijst vastgesteld. Twee steekproeven volwassenen (N = 243 en N = 260) vulden vragenlijsten in over hechting en houding ten opzichte van adaptatiestrategie{\"e}n. Na een jaar werd bij de tweede groep nogmaals de hechtingsstijlvragenlijst afgenomen. De stabiliteit van de hechtingsstijlvragenlijst was bevredigend. De zekere hechtingsstijl hing positief samen met de reactie op integratie, assimilatie en separatie. Angstige gehechtheid hing negatief samen met de reactie op integratie. Vermijdende gehechtheid hing positief samen met de reactie op separatie, terwijl gepreoccupeerde gehechtheid hier negatief mee samenhing. Verder hing gepreoccupeerde gehechtheid negatief samen met de reactie op marginalisatie.",
keywords = "immigratie, adaptatie, psychologisch, hechting",
author = "Jacomijn Hofstra and Abraham Buunk and {van Oudenhoven}, {Jan Pieter}",
year = "2005",
language = "Dutch",
isbn = "9080893927",
pages = "163--171",
editor = "Ernestine Gordijn and R Holland and Meijnders and J Ouwerkerk",
booktitle = "Jaarboek Sociale Psychologie 2004",
publisher = "ASPO-pers",

}

Hofstra, J, Buunk, A & van Oudenhoven, JP 2005, Hechtingstijl en houding ten opzichte van adaptatiestrategieën van immigranten. in E Gordijn, R Holland, Meijnders & J Ouwerkerk (redactie), Jaarboek Sociale Psychologie 2004 . ASPO-pers, blz. 163-171.

Hechtingstijl en houding ten opzichte van adaptatiestrategieën van immigranten. / Hofstra, Jacomijn; Buunk, Abraham; van Oudenhoven, Jan Pieter .

Jaarboek Sociale Psychologie 2004 . redactie / Ernestine Gordijn; R Holland; Meijnders; J Ouwerkerk. ASPO-pers, 2005. blz. 163-171.

Onderzoeksoutput: ChapterAcademicpeer review

TY - CHAP

T1 - Hechtingstijl en houding ten opzichte van adaptatiestrategieën van immigranten.

AU - Hofstra, Jacomijn

AU - Buunk, Abraham

AU - van Oudenhoven, Jan Pieter

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - Onderzocht is de relatie tussen hechtingsstijl en houding ten opzichte van adaptatiestrategieën van immigranten. Tevens is de stabiliteit van de hechtingsstijlvragenlijst vastgesteld. Twee steekproeven volwassenen (N = 243 en N = 260) vulden vragenlijsten in over hechting en houding ten opzichte van adaptatiestrategieën. Na een jaar werd bij de tweede groep nogmaals de hechtingsstijlvragenlijst afgenomen. De stabiliteit van de hechtingsstijlvragenlijst was bevredigend. De zekere hechtingsstijl hing positief samen met de reactie op integratie, assimilatie en separatie. Angstige gehechtheid hing negatief samen met de reactie op integratie. Vermijdende gehechtheid hing positief samen met de reactie op separatie, terwijl gepreoccupeerde gehechtheid hier negatief mee samenhing. Verder hing gepreoccupeerde gehechtheid negatief samen met de reactie op marginalisatie.

AB - Onderzocht is de relatie tussen hechtingsstijl en houding ten opzichte van adaptatiestrategieën van immigranten. Tevens is de stabiliteit van de hechtingsstijlvragenlijst vastgesteld. Twee steekproeven volwassenen (N = 243 en N = 260) vulden vragenlijsten in over hechting en houding ten opzichte van adaptatiestrategieën. Na een jaar werd bij de tweede groep nogmaals de hechtingsstijlvragenlijst afgenomen. De stabiliteit van de hechtingsstijlvragenlijst was bevredigend. De zekere hechtingsstijl hing positief samen met de reactie op integratie, assimilatie en separatie. Angstige gehechtheid hing negatief samen met de reactie op integratie. Vermijdende gehechtheid hing positief samen met de reactie op separatie, terwijl gepreoccupeerde gehechtheid hier negatief mee samenhing. Verder hing gepreoccupeerde gehechtheid negatief samen met de reactie op marginalisatie.

KW - immigratie

KW - adaptatie, psychologisch

KW - hechting

M3 - Chapter

SN - 9080893927

SP - 163

EP - 171

BT - Jaarboek Sociale Psychologie 2004

A2 - Gordijn, Ernestine

A2 - Holland, R

A2 - Meijnders,

A2 - Ouwerkerk, J

PB - ASPO-pers

ER -

Hofstra J, Buunk A, van Oudenhoven JP. Hechtingstijl en houding ten opzichte van adaptatiestrategieën van immigranten. In Gordijn E, Holland R, Meijnders, Ouwerkerk J, redacteurs, Jaarboek Sociale Psychologie 2004 . ASPO-pers. 2005. blz. 163-171