Geriatrie in de fysiotherapie en kinesitherapie

Dirk Cambier (Editor), Johannes Hobbelen (Editor), Nienke de Vries (Editor)

Onderzoeksoutput: Book editingProfessional

Samenvatting

Dit boek geeft fysio- en kinesitherapeuten een actueel overzicht van kennis en vaardigheden om (kwetsbare) ouderen adequaat te onderzoeken en behandelen met oog voor de fysieke aspecten én voor de psychische, sociale en omgevingsfactoren.

Deze tweede, geheel herziene editie van Geriatrie in de fysiotherapie en kinesitherapie bestaat uit twee delen: een boek en een online beschikbaar deel. In het eerste deel komt de kennis aan bod over de reguliere veroudering, de rol en kracht van de therapeut, en het klinisch redeneren. Ook worden de veranderingen in de grofmotorische eigenschappen beschreven (spierfunctie,­ mobiliteit, posturale controle en uithoudingsvermogen) en een twaalftal bijzondere aandachtsgebieden zoals onder andere dementie, vallen, hulpmiddelen en farmacotherapie.

Online volgen in het tweede deel de vaardigheden op het gebied van onderzoek en behandeling. Daarin staat veelvoorkomende casuïstiek op cardiovasculair, respiratoir, orthopedisch, neurologisch en oncologisch vlak. Dit digitale deel is een heus ‘groeiboek’. Aan de basiscasuïstiek­ worden de komende jaren telkens nieuwe casussen toegevoegd.

Het boek richt zich op fysio- en kinesitherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en alle andere zorgprofessionals die betrokken zijn bij de zorg voor ouderen.
Originele taal-2Dutch
Plaats van productieHouten
UitgeverijBohn Stafleu van Loghum
Aantal pagina's380
Volume2
Uitgavetweede
ISBN van elektronische versie978-90-368-2783-6
ISBN van geprinte versie978-90-368-2782-9
StatusPublished - 24 mei 2022

Keywords

  • geriatrie
  • ouderen
  • fysiotherapie

Citeer dit