Een brug tussen ouders en school: Eindrapportage brugfunctionarissen

Onderzoeksoutput: ReportProfessional

Uittreksel

De pilot met een brugfunctionaris op twee Groningse basisscholen in een achterstandswijk laat zien dat investeren in de betrokkenheid van ouders en een persoonlijke benadering richting ouders werkt. Ouders zien graag dat er vanuit de school een objectief persoon is die de tijd neemt om ze te ondersteunen bij zowel vraagstukken die direct gerelateerd zijn aan het kind en de schoolse ontwikkeling als vraagstukken die gericht zijn op de ouders of het gezin. Een samenwerking tussen ouders en school verbetert de ouderbetrokkenheid, de problemen van (multi)problem gezinnen komen op tafel en ouders worden versterkt in hun rol als partners in het leer- en opvoedingsproces van hun kinderen.
Originele taal-2Dutch
UitgeverijHanzehogeschool Groningen
Aantal pagina's42
StatusPublished - 2013

Keywords

  • onderwijs
  • achterstandswijken
  • ouderbetrokkenheid

Citeer dit

@book{490125ac4ca7450eafe8002dcf1df6d4,
title = "Een brug tussen ouders en school: Eindrapportage brugfunctionarissen",
abstract = "De pilot met een brugfunctionaris op twee Groningse basisscholen in een achterstandswijk laat zien dat investeren in de betrokkenheid van ouders en een persoonlijke benadering richting ouders werkt. Ouders zien graag dat er vanuit de school een objectief persoon is die de tijd neemt om ze te ondersteunen bij zowel vraagstukken die direct gerelateerd zijn aan het kind en de schoolse ontwikkeling als vraagstukken die gericht zijn op de ouders of het gezin. Een samenwerking tussen ouders en school verbetert de ouderbetrokkenheid, de problemen van (multi)problem gezinnen komen op tafel en ouders worden versterkt in hun rol als partners in het leer- en opvoedingsproces van hun kinderen.",
keywords = "onderwijs, achterstandswijken, ouderbetrokkenheid",
author = "Annelies Kassenberg and Dorien Petri",
year = "2013",
language = "Dutch",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Een brug tussen ouders en school : Eindrapportage brugfunctionarissen. / Kassenberg, Annelies; Petri, Dorien.

Hanzehogeschool Groningen, 2013. 42 blz.

Onderzoeksoutput: ReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Een brug tussen ouders en school

T2 - Eindrapportage brugfunctionarissen

AU - Kassenberg, Annelies

AU - Petri, Dorien

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - De pilot met een brugfunctionaris op twee Groningse basisscholen in een achterstandswijk laat zien dat investeren in de betrokkenheid van ouders en een persoonlijke benadering richting ouders werkt. Ouders zien graag dat er vanuit de school een objectief persoon is die de tijd neemt om ze te ondersteunen bij zowel vraagstukken die direct gerelateerd zijn aan het kind en de schoolse ontwikkeling als vraagstukken die gericht zijn op de ouders of het gezin. Een samenwerking tussen ouders en school verbetert de ouderbetrokkenheid, de problemen van (multi)problem gezinnen komen op tafel en ouders worden versterkt in hun rol als partners in het leer- en opvoedingsproces van hun kinderen.

AB - De pilot met een brugfunctionaris op twee Groningse basisscholen in een achterstandswijk laat zien dat investeren in de betrokkenheid van ouders en een persoonlijke benadering richting ouders werkt. Ouders zien graag dat er vanuit de school een objectief persoon is die de tijd neemt om ze te ondersteunen bij zowel vraagstukken die direct gerelateerd zijn aan het kind en de schoolse ontwikkeling als vraagstukken die gericht zijn op de ouders of het gezin. Een samenwerking tussen ouders en school verbetert de ouderbetrokkenheid, de problemen van (multi)problem gezinnen komen op tafel en ouders worden versterkt in hun rol als partners in het leer- en opvoedingsproces van hun kinderen.

KW - onderwijs

KW - achterstandswijken

KW - ouderbetrokkenheid

M3 - Report

BT - Een brug tussen ouders en school

PB - Hanzehogeschool Groningen

ER -