Ecosystemen en regio-ontwikkeling

Anu Manickam, Karel van Berkel

Onderzoeksoutput: Working paperProfessional

Uittreksel

In dit korte artikel wordt het idee van een regionaal ecosysteem uitgewerkt. Op de eerste plaats wordt het begrip ecosysteem gedefinieerd. Uit de definitie zal blijken dat een ecosysteem iets is dat niet overal als een vaste formule op dezelfde wijze kan worden ingevoerd. Het is geen blauwdruk maar een proces.
Op de tweede plaats wordt het doel omschreven van het ontwikkelen van een ecosysteem en de richting waarin gedacht moet worden.
Tenslotte wordt een dynamisch procesmodel geïntroduceerd en uitgewerkt. Het model is een instrument dat helpt om een succesvol ecosysteem tot stand te brengen.
Originele taal-2Dutch
Aantal pagina's7
StatusIn preparation - 29 nov 2019

Keywords

  • regio-ontwikkeling
  • ecosysteem-ontwikkeling
  • systeeminnovatie

Citeer dit

Manickam, Anu ; van Berkel, Karel. / Ecosystemen en regio-ontwikkeling. 2019.
@techreport{93c622f732da4fb0b2858f0cdc87b45c,
title = "Ecosystemen en regio-ontwikkeling",
abstract = "In dit korte artikel wordt het idee van een regionaal ecosysteem uitgewerkt. Op de eerste plaats wordt het begrip ecosysteem gedefinieerd. Uit de definitie zal blijken dat een ecosysteem iets is dat niet overal als een vaste formule op dezelfde wijze kan worden ingevoerd. Het is geen blauwdruk maar een proces.Op de tweede plaats wordt het doel omschreven van het ontwikkelen van een ecosysteem en de richting waarin gedacht moet worden.Tenslotte wordt een dynamisch procesmodel ge{\"i}ntroduceerd en uitgewerkt. Het model is een instrument dat helpt om een succesvol ecosysteem tot stand te brengen.",
keywords = "regio-ontwikkeling, ecosysteem-ontwikkeling, systeeminnovatie, regional development",
author = "Anu Manickam and {van Berkel}, Karel",
year = "2019",
month = "11",
day = "29",
language = "Dutch",
type = "WorkingPaper",

}

Ecosystemen en regio-ontwikkeling. / Manickam, Anu; van Berkel, Karel.

2019.

Onderzoeksoutput: Working paperProfessional

TY - UNPB

T1 - Ecosystemen en regio-ontwikkeling

AU - Manickam, Anu

AU - van Berkel, Karel

PY - 2019/11/29

Y1 - 2019/11/29

N2 - In dit korte artikel wordt het idee van een regionaal ecosysteem uitgewerkt. Op de eerste plaats wordt het begrip ecosysteem gedefinieerd. Uit de definitie zal blijken dat een ecosysteem iets is dat niet overal als een vaste formule op dezelfde wijze kan worden ingevoerd. Het is geen blauwdruk maar een proces.Op de tweede plaats wordt het doel omschreven van het ontwikkelen van een ecosysteem en de richting waarin gedacht moet worden.Tenslotte wordt een dynamisch procesmodel geïntroduceerd en uitgewerkt. Het model is een instrument dat helpt om een succesvol ecosysteem tot stand te brengen.

AB - In dit korte artikel wordt het idee van een regionaal ecosysteem uitgewerkt. Op de eerste plaats wordt het begrip ecosysteem gedefinieerd. Uit de definitie zal blijken dat een ecosysteem iets is dat niet overal als een vaste formule op dezelfde wijze kan worden ingevoerd. Het is geen blauwdruk maar een proces.Op de tweede plaats wordt het doel omschreven van het ontwikkelen van een ecosysteem en de richting waarin gedacht moet worden.Tenslotte wordt een dynamisch procesmodel geïntroduceerd en uitgewerkt. Het model is een instrument dat helpt om een succesvol ecosysteem tot stand te brengen.

KW - regio-ontwikkeling

KW - ecosysteem-ontwikkeling

KW - systeeminnovatie

KW - regional development

M3 - Working paper

BT - Ecosystemen en regio-ontwikkeling

ER -

Manickam A, van Berkel K. Ecosystemen en regio-ontwikkeling. 2019 nov 29.