De sociale impact van sportevenementen: wetenschappelijke fundament voor het advies van NLsportraad

Paul Hover, Hans Slender

Onderzoeksoutput: Web publication/siteProfessional

Uittreksel

De NLsportraad heeft zich de afgelopen tijd gebogen over de maatschappelijke en economische impact van grote sportevenementen. De NLsportraad heeft bezien welke doelen en effecten sportevenementen kunnen hebben en hoe deze het best kunnen worden gemeten. Binnenkort publiceert de NLsportraad hierover een advies. In de komende vier weken staan we stil bij het wetenschappelijke fundament voor het advies in de vorm van bijdragen van experts. In opdracht van de NLsportraad hebben verschillende experts een essay geschreven over (1) de economische impact van sportevenementen, (2) de sociale impact van sportevenementen, (3) de mediawaarde en (4) de maatschappelijke kosten-batenanalyse voor sportevenementen.
Originele taal-2Dutch
UitgeverSportknowhow XL
StatusPublished - 28 aug 2018

Keywords

  • sportbeleid
  • sportevenementen
  • sociale impact

Citeer dit

@misc{115eb1ad382e441e817af7a5a0719197,
title = "De sociale impact van sportevenementen: wetenschappelijke fundament voor het advies van NLsportraad",
abstract = "De NLsportraad heeft zich de afgelopen tijd gebogen over de maatschappelijke en economische impact van grote sportevenementen. De NLsportraad heeft bezien welke doelen en effecten sportevenementen kunnen hebben en hoe deze het best kunnen worden gemeten. Binnenkort publiceert de NLsportraad hierover een advies. In de komende vier weken staan we stil bij het wetenschappelijke fundament voor het advies in de vorm van bijdragen van experts. In opdracht van de NLsportraad hebben verschillende experts een essay geschreven over (1) de economische impact van sportevenementen, (2) de sociale impact van sportevenementen, (3) de mediawaarde en (4) de maatschappelijke kosten-batenanalyse voor sportevenementen.",
keywords = "sportbeleid, sportevenementen, sociale impact, sport events, social impact",
author = "Paul Hover and Hans Slender",
year = "2018",
month = "8",
day = "28",
language = "Dutch",
publisher = "Sportknowhow XL",

}

De sociale impact van sportevenementen : wetenschappelijke fundament voor het advies van NLsportraad. Hover, Paul (Author); Slender, Hans (Author). 2018. Sportknowhow XL.

Onderzoeksoutput: Web publication/siteProfessional

TY - ADVS

T1 - De sociale impact van sportevenementen

T2 - wetenschappelijke fundament voor het advies van NLsportraad

AU - Hover, Paul

AU - Slender, Hans

PY - 2018/8/28

Y1 - 2018/8/28

N2 - De NLsportraad heeft zich de afgelopen tijd gebogen over de maatschappelijke en economische impact van grote sportevenementen. De NLsportraad heeft bezien welke doelen en effecten sportevenementen kunnen hebben en hoe deze het best kunnen worden gemeten. Binnenkort publiceert de NLsportraad hierover een advies. In de komende vier weken staan we stil bij het wetenschappelijke fundament voor het advies in de vorm van bijdragen van experts. In opdracht van de NLsportraad hebben verschillende experts een essay geschreven over (1) de economische impact van sportevenementen, (2) de sociale impact van sportevenementen, (3) de mediawaarde en (4) de maatschappelijke kosten-batenanalyse voor sportevenementen.

AB - De NLsportraad heeft zich de afgelopen tijd gebogen over de maatschappelijke en economische impact van grote sportevenementen. De NLsportraad heeft bezien welke doelen en effecten sportevenementen kunnen hebben en hoe deze het best kunnen worden gemeten. Binnenkort publiceert de NLsportraad hierover een advies. In de komende vier weken staan we stil bij het wetenschappelijke fundament voor het advies in de vorm van bijdragen van experts. In opdracht van de NLsportraad hebben verschillende experts een essay geschreven over (1) de economische impact van sportevenementen, (2) de sociale impact van sportevenementen, (3) de mediawaarde en (4) de maatschappelijke kosten-batenanalyse voor sportevenementen.

KW - sportbeleid

KW - sportevenementen

KW - sociale impact

KW - sport events

KW - social impact

M3 - Web publication/site

PB - Sportknowhow XL

ER -