De huisarts in Noord Nederland: op weg van verbinding naar huisvesting

Wilma Wolf

Onderzoeksoutput: Working paperProfessional

Uittreksel

Huisartsen in Nederland staan momenteel voor belangrijke keuzes. Zo nopen de elkaar in rap tempo opvolgende veranderingen in het zorgveld tot ingrijpende keuzes ten aanzien van samenwerking. Dit betreft niet alleen samenwerking met ondersteuners in de eigen praktijk, maar ook met externe partijen zoals gemeenten, andere eerstelijns zorgverleners, wijkteams en medisch specialisten. Dit omdat steeds meer zorg uit de tweede lijn (ziekenhuis) naar de eerste lijn wordt verplaatst. De ‘span of control’ wordt daarmee groter en daardoor ontstaat ook een (nieuwe) huisvestingsbehoefte. Allemaal keuzes waarmee de huisarts worstelt.
Originele taal-2Dutch
StatusPublished - 2016

Citeer dit

@techreport{4bf9ba9398c14d2591d8d8e5b10ab8f7,
title = "De huisarts in Noord Nederland: op weg van verbinding naar huisvesting",
abstract = "Huisartsen in Nederland staan momenteel voor belangrijke keuzes. Zo nopen de elkaar in rap tempo opvolgende veranderingen in het zorgveld tot ingrijpende keuzes ten aanzien van samenwerking. Dit betreft niet alleen samenwerking met ondersteuners in de eigen praktijk, maar ook met externe partijen zoals gemeenten, andere eerstelijns zorgverleners, wijkteams en medisch specialisten. Dit omdat steeds meer zorg uit de tweede lijn (ziekenhuis) naar de eerste lijn wordt verplaatst. De ‘span of control’ wordt daarmee groter en daardoor ontstaat ook een (nieuwe) huisvestingsbehoefte. Allemaal keuzes waarmee de huisarts worstelt.",
author = "Wilma Wolf",
year = "2016",
language = "Dutch",
type = "WorkingPaper",

}

De huisarts in Noord Nederland : op weg van verbinding naar huisvesting. / Wolf, Wilma.

2016.

Onderzoeksoutput: Working paperProfessional

TY - UNPB

T1 - De huisarts in Noord Nederland

T2 - op weg van verbinding naar huisvesting

AU - Wolf, Wilma

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Huisartsen in Nederland staan momenteel voor belangrijke keuzes. Zo nopen de elkaar in rap tempo opvolgende veranderingen in het zorgveld tot ingrijpende keuzes ten aanzien van samenwerking. Dit betreft niet alleen samenwerking met ondersteuners in de eigen praktijk, maar ook met externe partijen zoals gemeenten, andere eerstelijns zorgverleners, wijkteams en medisch specialisten. Dit omdat steeds meer zorg uit de tweede lijn (ziekenhuis) naar de eerste lijn wordt verplaatst. De ‘span of control’ wordt daarmee groter en daardoor ontstaat ook een (nieuwe) huisvestingsbehoefte. Allemaal keuzes waarmee de huisarts worstelt.

AB - Huisartsen in Nederland staan momenteel voor belangrijke keuzes. Zo nopen de elkaar in rap tempo opvolgende veranderingen in het zorgveld tot ingrijpende keuzes ten aanzien van samenwerking. Dit betreft niet alleen samenwerking met ondersteuners in de eigen praktijk, maar ook met externe partijen zoals gemeenten, andere eerstelijns zorgverleners, wijkteams en medisch specialisten. Dit omdat steeds meer zorg uit de tweede lijn (ziekenhuis) naar de eerste lijn wordt verplaatst. De ‘span of control’ wordt daarmee groter en daardoor ontstaat ook een (nieuwe) huisvestingsbehoefte. Allemaal keuzes waarmee de huisarts worstelt.

M3 - Working paper

BT - De huisarts in Noord Nederland

ER -