De complexe rol van de verenigingsondersteuner

Bake Dijk, Magda Boven, Maikel Waardenburg, Hans Slender

Onderzoeksoutput: Web publication/siteProfessional

Uittreksel

Veel sportverenigingen hebben moeite zich op eigen kracht te ontwikkelen tot een vitale vereniging. Steeds vaker dragen verenigingsondersteuners bij aan het 'vitaliseringsproces' van de vereniging, op de meest uiteenlopende thema’s en manieren. In Groningen, Drenthe en Friesland zijn rond de honderd verenigingsondersteuners actief (Dijk, Slender en De Vries, 2014). De ene verenigingsondersteuner is primair gespecialiseerd in het ondersteunen van verenigingen, bij de andere professional (waaronder de buurtsportcoach) is verenigingsondersteuning onderdeel van een breder takenpakket gericht op sportstimulering. Niettemin hebben al deze verschillende professionals wel dezelfde opdracht: het op weg helpen van de vereniging, zodat deze zelf in staat is om goed te kunnen functioneren.
Originele taal-2Dutch
UitgeverSportknowhow XL
StatusPublished - 6 mrt 2018

Keywords

  • sportverenigingen
  • vitalisering

Citeer dit

@misc{4a3c20bf4fe345ec88b3fbf76cb8c935,
title = "De complexe rol van de verenigingsondersteuner",
abstract = "Veel sportverenigingen hebben moeite zich op eigen kracht te ontwikkelen tot een vitale vereniging. Steeds vaker dragen verenigingsondersteuners bij aan het 'vitaliseringsproces' van de vereniging, op de meest uiteenlopende thema’s en manieren. In Groningen, Drenthe en Friesland zijn rond de honderd verenigingsondersteuners actief (Dijk, Slender en De Vries, 2014). De ene verenigingsondersteuner is primair gespecialiseerd in het ondersteunen van verenigingen, bij de andere professional (waaronder de buurtsportcoach) is verenigingsondersteuning onderdeel van een breder takenpakket gericht op sportstimulering. Niettemin hebben al deze verschillende professionals wel dezelfde opdracht: het op weg helpen van de vereniging, zodat deze zelf in staat is om goed te kunnen functioneren.",
keywords = "sportverenigingen, vitalisering, sport clubs",
author = "Bake Dijk and Magda Boven and Maikel Waardenburg and Hans Slender",
year = "2018",
month = "3",
day = "6",
language = "Dutch",
publisher = "Sportknowhow XL",

}

Dijk, B, Boven, M, Waardenburg, M & Slender, H, De complexe rol van de verenigingsondersteuner, 2018, Web publication/site, Sportknowhow XL.
De complexe rol van de verenigingsondersteuner. Dijk, Bake (Author); Boven, Magda (Author); Waardenburg, Maikel (Author); Slender, Hans (Author). 2018. Sportknowhow XL.

Onderzoeksoutput: Web publication/siteProfessional

TY - ADVS

T1 - De complexe rol van de verenigingsondersteuner

AU - Dijk, Bake

AU - Boven, Magda

AU - Waardenburg, Maikel

AU - Slender, Hans

PY - 2018/3/6

Y1 - 2018/3/6

N2 - Veel sportverenigingen hebben moeite zich op eigen kracht te ontwikkelen tot een vitale vereniging. Steeds vaker dragen verenigingsondersteuners bij aan het 'vitaliseringsproces' van de vereniging, op de meest uiteenlopende thema’s en manieren. In Groningen, Drenthe en Friesland zijn rond de honderd verenigingsondersteuners actief (Dijk, Slender en De Vries, 2014). De ene verenigingsondersteuner is primair gespecialiseerd in het ondersteunen van verenigingen, bij de andere professional (waaronder de buurtsportcoach) is verenigingsondersteuning onderdeel van een breder takenpakket gericht op sportstimulering. Niettemin hebben al deze verschillende professionals wel dezelfde opdracht: het op weg helpen van de vereniging, zodat deze zelf in staat is om goed te kunnen functioneren.

AB - Veel sportverenigingen hebben moeite zich op eigen kracht te ontwikkelen tot een vitale vereniging. Steeds vaker dragen verenigingsondersteuners bij aan het 'vitaliseringsproces' van de vereniging, op de meest uiteenlopende thema’s en manieren. In Groningen, Drenthe en Friesland zijn rond de honderd verenigingsondersteuners actief (Dijk, Slender en De Vries, 2014). De ene verenigingsondersteuner is primair gespecialiseerd in het ondersteunen van verenigingen, bij de andere professional (waaronder de buurtsportcoach) is verenigingsondersteuning onderdeel van een breder takenpakket gericht op sportstimulering. Niettemin hebben al deze verschillende professionals wel dezelfde opdracht: het op weg helpen van de vereniging, zodat deze zelf in staat is om goed te kunnen functioneren.

KW - sportverenigingen

KW - vitalisering

KW - sport clubs

M3 - Web publication/site

PB - Sportknowhow XL

ER -