Binnenkort heeft iedereen ADHD: over reïficatie en bijgeloof

Onderzoeksoutput: Review articleAcademic

Uittreksel

ADHD is steeds meer een containerbegrip aan het worden. Aandachtsproblemen zeer erg a-specifiek; bij problemen zijn veel mensen nou eenmaal snel afgeleid en ongeconcentreerd. Het is dan ook niet zo gek dat mensen in de gevangenis, die zowel vroeger als nu te maken hebben (gehad) met verre van ideale omstandigheden een ADHD classificatie zouden kunnen krijgen. Dat betekent natuurlijk niet dat al hun vroegere problemen te wijten zijn aan hun aandachtsproblemen. Door zo simpel te denken gaan we hard richting bijgeloof.
Originele taal-2Dutch
Pagina's (van-tot)20-23
TijdschriftGGZtotaal
StatusPublished - 1 mei 2018

Keywords

  • adhd
  • reïficatie
  • medicalisering
  • bijgeloof

Citeer dit

@article{539731c756a74302b633c2e257f47677,
title = "Binnenkort heeft iedereen ADHD: over re{\"i}ficatie en bijgeloof",
abstract = "ADHD is steeds meer een containerbegrip aan het worden. Aandachtsproblemen zeer erg a-specifiek; bij problemen zijn veel mensen nou eenmaal snel afgeleid en ongeconcentreerd. Het is dan ook niet zo gek dat mensen in de gevangenis, die zowel vroeger als nu te maken hebben (gehad) met verre van ideale omstandigheden een ADHD classificatie zouden kunnen krijgen. Dat betekent natuurlijk niet dat al hun vroegere problemen te wijten zijn aan hun aandachtsproblemen. Door zo simpel te denken gaan we hard richting bijgeloof.",
keywords = "adhd, re{\"i}ficatie, medicalisering, bijgeloof, reification",
author = "{te Meerman}, Sanne",
year = "2018",
month = "5",
day = "1",
language = "Dutch",
pages = "20--23",
journal = "GGZtotaal",

}

Binnenkort heeft iedereen ADHD : over reïficatie en bijgeloof. / te Meerman, Sanne.

In: GGZtotaal, 01.05.2018, blz. 20-23.

Onderzoeksoutput: Review articleAcademic

TY - JOUR

T1 - Binnenkort heeft iedereen ADHD

T2 - over reïficatie en bijgeloof

AU - te Meerman, Sanne

PY - 2018/5/1

Y1 - 2018/5/1

N2 - ADHD is steeds meer een containerbegrip aan het worden. Aandachtsproblemen zeer erg a-specifiek; bij problemen zijn veel mensen nou eenmaal snel afgeleid en ongeconcentreerd. Het is dan ook niet zo gek dat mensen in de gevangenis, die zowel vroeger als nu te maken hebben (gehad) met verre van ideale omstandigheden een ADHD classificatie zouden kunnen krijgen. Dat betekent natuurlijk niet dat al hun vroegere problemen te wijten zijn aan hun aandachtsproblemen. Door zo simpel te denken gaan we hard richting bijgeloof.

AB - ADHD is steeds meer een containerbegrip aan het worden. Aandachtsproblemen zeer erg a-specifiek; bij problemen zijn veel mensen nou eenmaal snel afgeleid en ongeconcentreerd. Het is dan ook niet zo gek dat mensen in de gevangenis, die zowel vroeger als nu te maken hebben (gehad) met verre van ideale omstandigheden een ADHD classificatie zouden kunnen krijgen. Dat betekent natuurlijk niet dat al hun vroegere problemen te wijten zijn aan hun aandachtsproblemen. Door zo simpel te denken gaan we hard richting bijgeloof.

KW - adhd

KW - reïficatie

KW - medicalisering

KW - bijgeloof

KW - reification

M3 - Review article

SP - 20

EP - 23

JO - GGZtotaal

JF - GGZtotaal

ER -