Bid book Samen aan het stuur: naar coöperatieve vormen van zeggenschap en democratie in een veranderend Westerkwartier

Onderzoeksoutput: Other contributionProfessional

10 Downloads (Pure)

Uittreksel

In samenspraak met de gemeenten Westerkwartier, het VNG en het ministerie van Binnenlandse Zaken is een onderzoeksvoorstel als bidbook uitgewerkt.
Met ons programma willen we op een gestructureerde manier de transitie naar stadium 3 en 4 mogelijk maken, zodat we een verandering op gang brengen in de manier waarop we vanuit structurele allianties in de regio maatschappelijke vraagstukken aanpakken, en tegelijkertijd concrete stappen zetten in de aanpak van die vraagstukken.
Maar de gevraagde interactie, coöperatie en vernieuwingsmechanismen komen niet zomaar van de grond. De verschillende stakeholders treffen elkaar weliswaar in algemene overkoepelende doelen, maar ze verschillen van elkaar als het gaat om concrete strategieën, speerpunten en uitkomsten, hun kennisstand en de invloed die zij kunnen of zouden kunnen uitoefenen. Sommige partijen kennen elkaar goed, anderen minder. Sommigen begrijpen dat ze moeten toewerken naar transities en zien dit als een belangrijke taak. Anderen vinden dat ze al een stuk op weg zijn en maken even pas op de plaats.
Originele taal-2Dutch
StatusPublished - 10 mei 2019

Keywords

  • bestuurlijke vernieuwing
  • westerkwartier
  • regionale samenwerking

Citeer dit

@misc{18574a3ac1be414aa42a6e69cef37b5b,
title = "Bid book Samen aan het stuur: naar co{\"o}peratieve vormen van zeggenschap en democratie in een veranderend Westerkwartier",
abstract = "In samenspraak met de gemeenten Westerkwartier, het VNG en het ministerie van Binnenlandse Zaken is een onderzoeksvoorstel als bidbook uitgewerkt.Met ons programma willen we op een gestructureerde manier de transitie naar stadium 3 en 4 mogelijk maken, zodat we een verandering op gang brengen in de manier waarop we vanuit structurele allianties in de regio maatschappelijke vraagstukken aanpakken, en tegelijkertijd concrete stappen zetten in de aanpak van die vraagstukken. Maar de gevraagde interactie, co{\"o}peratie en vernieuwingsmechanismen komen niet zomaar van de grond. De verschillende stakeholders treffen elkaar weliswaar in algemene overkoepelende doelen, maar ze verschillen van elkaar als het gaat om concrete strategie{\"e}n, speerpunten en uitkomsten, hun kennisstand en de invloed die zij kunnen of zouden kunnen uitoefenen. Sommige partijen kennen elkaar goed, anderen minder. Sommigen begrijpen dat ze moeten toewerken naar transities en zien dit als een belangrijke taak. Anderen vinden dat ze al een stuk op weg zijn en maken even pas op de plaats.",
keywords = "bestuurlijke vernieuwing, westerkwartier, regionale samenwerking, regional cooperation, governmental modernisation, westerkwartier",
author = "Willem Foorthuis",
year = "2019",
month = "5",
day = "10",
language = "Dutch",
type = "Other",

}

TY - GEN

T1 - Bid book Samen aan het stuur

T2 - naar coöperatieve vormen van zeggenschap en democratie in een veranderend Westerkwartier

AU - Foorthuis, Willem

PY - 2019/5/10

Y1 - 2019/5/10

N2 - In samenspraak met de gemeenten Westerkwartier, het VNG en het ministerie van Binnenlandse Zaken is een onderzoeksvoorstel als bidbook uitgewerkt.Met ons programma willen we op een gestructureerde manier de transitie naar stadium 3 en 4 mogelijk maken, zodat we een verandering op gang brengen in de manier waarop we vanuit structurele allianties in de regio maatschappelijke vraagstukken aanpakken, en tegelijkertijd concrete stappen zetten in de aanpak van die vraagstukken. Maar de gevraagde interactie, coöperatie en vernieuwingsmechanismen komen niet zomaar van de grond. De verschillende stakeholders treffen elkaar weliswaar in algemene overkoepelende doelen, maar ze verschillen van elkaar als het gaat om concrete strategieën, speerpunten en uitkomsten, hun kennisstand en de invloed die zij kunnen of zouden kunnen uitoefenen. Sommige partijen kennen elkaar goed, anderen minder. Sommigen begrijpen dat ze moeten toewerken naar transities en zien dit als een belangrijke taak. Anderen vinden dat ze al een stuk op weg zijn en maken even pas op de plaats.

AB - In samenspraak met de gemeenten Westerkwartier, het VNG en het ministerie van Binnenlandse Zaken is een onderzoeksvoorstel als bidbook uitgewerkt.Met ons programma willen we op een gestructureerde manier de transitie naar stadium 3 en 4 mogelijk maken, zodat we een verandering op gang brengen in de manier waarop we vanuit structurele allianties in de regio maatschappelijke vraagstukken aanpakken, en tegelijkertijd concrete stappen zetten in de aanpak van die vraagstukken. Maar de gevraagde interactie, coöperatie en vernieuwingsmechanismen komen niet zomaar van de grond. De verschillende stakeholders treffen elkaar weliswaar in algemene overkoepelende doelen, maar ze verschillen van elkaar als het gaat om concrete strategieën, speerpunten en uitkomsten, hun kennisstand en de invloed die zij kunnen of zouden kunnen uitoefenen. Sommige partijen kennen elkaar goed, anderen minder. Sommigen begrijpen dat ze moeten toewerken naar transities en zien dit als een belangrijke taak. Anderen vinden dat ze al een stuk op weg zijn en maken even pas op de plaats.

KW - bestuurlijke vernieuwing

KW - westerkwartier

KW - regionale samenwerking

KW - regional cooperation

KW - governmental modernisation

KW - westerkwartier

M3 - Other contribution

ER -