Beeldcommunicatie in de GGZ: onderzoeksrapport over Fase 1 en 2

Ruud Janssen, Marijke Span, Annemarie Hout, Aranka Dol

Onderzoeksoutput: ReportProfessional

34 Downloads (Pure)

Uittreksel

De geestelijke gezondheidszorg (GGZ) staat, net zoals andere sectoren in de zorg, voor een grote maatschappelijke opgave: er moet fors bezuinigd worden terwijl de kwaliteit van de zorg gehandhaafd moet blijven. Verwacht wordt dat de inzet van beeldcommunicatie in de zorg hieraan een bijdrage kan leveren. Beeldcommunicatie is echter iets dat de zorgverleners “overkomt”: ze zijn er vanuit de genoten opleidingen niet of nauwelijks op toegerust, terwijl ze juist geoefend zijn om subtiele signalen te interpreteren die via beeldcommunicatie niet of veel moeilijker waarneembaar zijn. GGZ-zorgverleners zitten dus klem tussen de maatschappelijke opgave van bezuinigen enerzijds, en de verantwoordelijkheid die ze voelen voor hun cliënten anderzijds.
Originele taal-2Dutch
UitgeverijChristelijke Hogeschool Windesheim
Aantal pagina's23
StatusPublished - 27 apr 2016

Keywords

  • ggz
  • kwaliteitszorg
  • ict

Citeer dit

Janssen, R., Span, M., Hout, A., & Dol, A. (2016). Beeldcommunicatie in de GGZ: onderzoeksrapport over Fase 1 en 2. Christelijke Hogeschool Windesheim.
Janssen, Ruud ; Span, Marijke ; Hout, Annemarie ; Dol, Aranka. / Beeldcommunicatie in de GGZ : onderzoeksrapport over Fase 1 en 2. Christelijke Hogeschool Windesheim, 2016. 23 blz.
@book{de057c504e3e450988eccf2f681ea010,
title = "Beeldcommunicatie in de GGZ: onderzoeksrapport over Fase 1 en 2",
abstract = "De geestelijke gezondheidszorg (GGZ) staat, net zoals andere sectoren in de zorg, voor een grote maatschappelijke opgave: er moet fors bezuinigd worden terwijl de kwaliteit van de zorg gehandhaafd moet blijven. Verwacht wordt dat de inzet van beeldcommunicatie in de zorg hieraan een bijdrage kan leveren. Beeldcommunicatie is echter iets dat de zorgverleners “overkomt”: ze zijn er vanuit de genoten opleidingen niet of nauwelijks op toegerust, terwijl ze juist geoefend zijn om subtiele signalen te interpreteren die via beeldcommunicatie niet of veel moeilijker waarneembaar zijn. GGZ-zorgverleners zitten dus klem tussen de maatschappelijke opgave van bezuinigen enerzijds, en de verantwoordelijkheid die ze voelen voor hun cli{\"e}nten anderzijds.",
keywords = "ggz, kwaliteitszorg, ict",
author = "Ruud Janssen and Marijke Span and Annemarie Hout and Aranka Dol",
year = "2016",
month = "4",
day = "27",
language = "Dutch",
publisher = "Christelijke Hogeschool Windesheim",

}

Janssen, R, Span, M, Hout, A & Dol, A 2016, Beeldcommunicatie in de GGZ: onderzoeksrapport over Fase 1 en 2. Christelijke Hogeschool Windesheim.

Beeldcommunicatie in de GGZ : onderzoeksrapport over Fase 1 en 2. / Janssen, Ruud; Span, Marijke; Hout, Annemarie; Dol, Aranka.

Christelijke Hogeschool Windesheim, 2016. 23 blz.

Onderzoeksoutput: ReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Beeldcommunicatie in de GGZ

T2 - onderzoeksrapport over Fase 1 en 2

AU - Janssen, Ruud

AU - Span, Marijke

AU - Hout, Annemarie

AU - Dol, Aranka

PY - 2016/4/27

Y1 - 2016/4/27

N2 - De geestelijke gezondheidszorg (GGZ) staat, net zoals andere sectoren in de zorg, voor een grote maatschappelijke opgave: er moet fors bezuinigd worden terwijl de kwaliteit van de zorg gehandhaafd moet blijven. Verwacht wordt dat de inzet van beeldcommunicatie in de zorg hieraan een bijdrage kan leveren. Beeldcommunicatie is echter iets dat de zorgverleners “overkomt”: ze zijn er vanuit de genoten opleidingen niet of nauwelijks op toegerust, terwijl ze juist geoefend zijn om subtiele signalen te interpreteren die via beeldcommunicatie niet of veel moeilijker waarneembaar zijn. GGZ-zorgverleners zitten dus klem tussen de maatschappelijke opgave van bezuinigen enerzijds, en de verantwoordelijkheid die ze voelen voor hun cliënten anderzijds.

AB - De geestelijke gezondheidszorg (GGZ) staat, net zoals andere sectoren in de zorg, voor een grote maatschappelijke opgave: er moet fors bezuinigd worden terwijl de kwaliteit van de zorg gehandhaafd moet blijven. Verwacht wordt dat de inzet van beeldcommunicatie in de zorg hieraan een bijdrage kan leveren. Beeldcommunicatie is echter iets dat de zorgverleners “overkomt”: ze zijn er vanuit de genoten opleidingen niet of nauwelijks op toegerust, terwijl ze juist geoefend zijn om subtiele signalen te interpreteren die via beeldcommunicatie niet of veel moeilijker waarneembaar zijn. GGZ-zorgverleners zitten dus klem tussen de maatschappelijke opgave van bezuinigen enerzijds, en de verantwoordelijkheid die ze voelen voor hun cliënten anderzijds.

KW - ggz

KW - kwaliteitszorg

KW - ict

M3 - Report

BT - Beeldcommunicatie in de GGZ

PB - Christelijke Hogeschool Windesheim

ER -

Janssen R, Span M, Hout A, Dol A. Beeldcommunicatie in de GGZ: onderzoeksrapport over Fase 1 en 2. Christelijke Hogeschool Windesheim, 2016. 23 blz.