Basisinkomen slecht idee, werkzekerheid is beter

Onderzoeksoutput: Other contributionOther research output

1866 Downloads (Pure)

Uittreksel

Vanaf het Noorderzon festival waait de wind van basisinkomen door de Groningse straten. Aangewakkerd door een groep enthousiaste jonge ondernemers heeft het ook in het stadhuis stof doen opwaaien. Met een basisinkomen krijgt iedereen voldoende middelen van bestaan. Een aangename gedachte nu er meer mensen werkloos zijn dan er banen zijn. Met een basisinkomen kan degene met een baan besluiten ermee te stoppen, wat weer mogelijkheden biedt voor degene die een baan zoekt om zijn inkomen aan te vullen. Op voorhand een leuk idee, inkomensgarantie door de overheid, maar ook een slecht idee. Beter is als de overheid zorgt voor werkzekerheid.
Originele taal-2Dutch
Aantal pagina's1
StatusPublished - 2014

Keywords

  • basisinkomen
  • werkgelegenheid

Citeer dit

@misc{21442377eed4464899fc7fbc850d1270,
title = "Basisinkomen slecht idee, werkzekerheid is beter",
abstract = "Vanaf het Noorderzon festival waait de wind van basisinkomen door de Groningse straten. Aangewakkerd door een groep enthousiaste jonge ondernemers heeft het ook in het stadhuis stof doen opwaaien. Met een basisinkomen krijgt iedereen voldoende middelen van bestaan. Een aangename gedachte nu er meer mensen werkloos zijn dan er banen zijn. Met een basisinkomen kan degene met een baan besluiten ermee te stoppen, wat weer mogelijkheden biedt voor degene die een baan zoekt om zijn inkomen aan te vullen. Op voorhand een leuk idee, inkomensgarantie door de overheid, maar ook een slecht idee. Beter is als de overheid zorgt voor werkzekerheid.",
keywords = "basisinkomen, werkgelegenheid",
author = "Louis Polstra",
year = "2014",
language = "Dutch",
type = "Other",

}

Basisinkomen slecht idee, werkzekerheid is beter. / Polstra, Louis.

1 blz. 2014, .

Onderzoeksoutput: Other contributionOther research output

TY - GEN

T1 - Basisinkomen slecht idee, werkzekerheid is beter

AU - Polstra, Louis

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Vanaf het Noorderzon festival waait de wind van basisinkomen door de Groningse straten. Aangewakkerd door een groep enthousiaste jonge ondernemers heeft het ook in het stadhuis stof doen opwaaien. Met een basisinkomen krijgt iedereen voldoende middelen van bestaan. Een aangename gedachte nu er meer mensen werkloos zijn dan er banen zijn. Met een basisinkomen kan degene met een baan besluiten ermee te stoppen, wat weer mogelijkheden biedt voor degene die een baan zoekt om zijn inkomen aan te vullen. Op voorhand een leuk idee, inkomensgarantie door de overheid, maar ook een slecht idee. Beter is als de overheid zorgt voor werkzekerheid.

AB - Vanaf het Noorderzon festival waait de wind van basisinkomen door de Groningse straten. Aangewakkerd door een groep enthousiaste jonge ondernemers heeft het ook in het stadhuis stof doen opwaaien. Met een basisinkomen krijgt iedereen voldoende middelen van bestaan. Een aangename gedachte nu er meer mensen werkloos zijn dan er banen zijn. Met een basisinkomen kan degene met een baan besluiten ermee te stoppen, wat weer mogelijkheden biedt voor degene die een baan zoekt om zijn inkomen aan te vullen. Op voorhand een leuk idee, inkomensgarantie door de overheid, maar ook een slecht idee. Beter is als de overheid zorgt voor werkzekerheid.

KW - basisinkomen

KW - werkgelegenheid

M3 - Other contribution

ER -