Auditing: reflectief vermogen van de internal auditor van cruciaal belang voor de moderne onderneming

Frank Jan de Graaf, Arie Molenkamp

Onderzoeksoutput: ArticleProfessional

35 Downloads (Pure)

Uittreksel

De maatschappelijke behoefte aan meer informatie over de strategie van de onderneming alsmede over de met die strategie samenhangende risico’s, vraagt om proactieve auditors met interpersoonlijke en veranderkundige competenties die weten hoe (netwerk)organisaties functioneren. Internal auditors die over het vermogen beschikken om het bestuur van de organisatie te bevragen op en te ondersteunen bij de kwaliteit van planvorming en de inrichting van het systeem van internal governance.
Originele taal-2Dutch
Pagina's (van-tot)212-218
TijdschriftMCA (Management control & accounting)
StatusPublished - okt 2012

Keywords

  • internal audit
  • network governance
  • ondernemerschap

Citeer dit

@article{cc71e92e4db1464a9d75c7db16ac1565,
title = "Auditing: reflectief vermogen van de internal auditor van cruciaal belang voor de moderne onderneming",
abstract = "De maatschappelijke behoefte aan meer informatie over de strategie van de onderneming alsmede over de met die strategie samenhangende risico’s, vraagt om proactieve auditors met interpersoonlijke en veranderkundige competenties die weten hoe (netwerk)organisaties functioneren. Internal auditors die over het vermogen beschikken om het bestuur van de organisatie te bevragen op en te ondersteunen bij de kwaliteit van planvorming en de inrichting van het systeem van internal governance.",
keywords = "internal audit, network governance, ondernemerschap",
author = "{de Graaf}, {Frank Jan} and Arie Molenkamp",
year = "2012",
month = "10",
language = "Dutch",
pages = "212--218",
journal = "MCA (Management control & accounting)",
issn = "1386-3452",
publisher = "Vakmedianet",

}

Auditing : reflectief vermogen van de internal auditor van cruciaal belang voor de moderne onderneming. / de Graaf, Frank Jan; Molenkamp, Arie.

In: MCA (Management control & accounting), 10.2012, blz. 212-218.

Onderzoeksoutput: ArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Auditing

T2 - reflectief vermogen van de internal auditor van cruciaal belang voor de moderne onderneming

AU - de Graaf, Frank Jan

AU - Molenkamp, Arie

PY - 2012/10

Y1 - 2012/10

N2 - De maatschappelijke behoefte aan meer informatie over de strategie van de onderneming alsmede over de met die strategie samenhangende risico’s, vraagt om proactieve auditors met interpersoonlijke en veranderkundige competenties die weten hoe (netwerk)organisaties functioneren. Internal auditors die over het vermogen beschikken om het bestuur van de organisatie te bevragen op en te ondersteunen bij de kwaliteit van planvorming en de inrichting van het systeem van internal governance.

AB - De maatschappelijke behoefte aan meer informatie over de strategie van de onderneming alsmede over de met die strategie samenhangende risico’s, vraagt om proactieve auditors met interpersoonlijke en veranderkundige competenties die weten hoe (netwerk)organisaties functioneren. Internal auditors die over het vermogen beschikken om het bestuur van de organisatie te bevragen op en te ondersteunen bij de kwaliteit van planvorming en de inrichting van het systeem van internal governance.

KW - internal audit

KW - network governance

KW - ondernemerschap

M3 - Article

SP - 212

EP - 218

JO - MCA (Management control & accounting)

JF - MCA (Management control & accounting)

SN - 1386-3452

ER -