Arrangementen van interventies

  Onderzoeksoutput: ChapterAcademicpeer review

  Uittreksel

  Bij een onderzoek naar het ontwerpen van een leeromgeving heeft de onderzoeker te maken met een complex geheel van interventies. Omdat deze interventies in samenhang ontworpen en geïmplementeerd moeten worden, kunnen ze worden beschouwd als een arrangement van interventies. Bij een complex arrangement van interventies is het onmogelijk en ook niet zinvol te werken met gedetailleerde ontwerpstellingen voor elke interventie. In dat geval is het beter te werken met ontwerpprincipes, die richting geven aan het ontwerp van concrete handelingen of interventies in de praktijk. In dit hoofdstuk wordt aan de hand van een casus beschreven hoe een leeromgeving is ontworpen en geëvalueerd aan de hand van ontwerpprincipes.
  Originele taal-2Dutch
  TitelHandboek ontwerpgericht wetenschappelijk onderzoek
  Subtitelwetenschap met effect
  RedacteurenJoan van Aken, Daan Andriessen
  Plaats van productieDen Haag
  UitgeverijBoom Lemma
  Pagina's205-216
  ISBN van elektronische versie9789460944161
  ISBN van geprinte versie9789059317468
  StatusPublished - nov 2011

  Keywords

  • ontwerpgericht onderzoek
  • ontwerpprincipes

  Citeer dit

  Cremers, P. H. M. (2011). Arrangementen van interventies. In J. van Aken, & D. Andriessen (editors), Handboek ontwerpgericht wetenschappelijk onderzoek: wetenschap met effect (blz. 205-216). Den Haag: Boom Lemma.
  Cremers, Petra H.M. / Arrangementen van interventies. Handboek ontwerpgericht wetenschappelijk onderzoek: wetenschap met effect. redacteur / Joan van Aken ; Daan Andriessen. Den Haag : Boom Lemma, 2011. blz. 205-216
  @inbook{eba93142a9f5412a8c4ac5f602c1284c,
  title = "Arrangementen van interventies",
  abstract = "Bij een onderzoek naar het ontwerpen van een leeromgeving heeft de onderzoeker te maken met een complex geheel van interventies. Omdat deze interventies in samenhang ontworpen en ge{\"i}mplementeerd moeten worden, kunnen ze worden beschouwd als een arrangement van interventies. Bij een complex arrangement van interventies is het onmogelijk en ook niet zinvol te werken met gedetailleerde ontwerpstellingen voor elke interventie. In dat geval is het beter te werken met ontwerpprincipes, die richting geven aan het ontwerp van concrete handelingen of interventies in de praktijk. In dit hoofdstuk wordt aan de hand van een casus beschreven hoe een leeromgeving is ontworpen en ge{\"e}valueerd aan de hand van ontwerpprincipes.",
  keywords = "ontwerpgericht onderzoek, ontwerpprincipes",
  author = "Cremers, {Petra H.M.}",
  year = "2011",
  month = "11",
  language = "Dutch",
  isbn = "9789059317468",
  pages = "205--216",
  editor = "{van Aken}, Joan and Daan Andriessen",
  booktitle = "Handboek ontwerpgericht wetenschappelijk onderzoek",
  publisher = "Boom Lemma",

  }

  Cremers, PHM 2011, Arrangementen van interventies. in J van Aken & D Andriessen (redactie), Handboek ontwerpgericht wetenschappelijk onderzoek: wetenschap met effect. Boom Lemma, Den Haag, blz. 205-216.

  Arrangementen van interventies. / Cremers, Petra H.M.

  Handboek ontwerpgericht wetenschappelijk onderzoek: wetenschap met effect. redactie / Joan van Aken; Daan Andriessen. Den Haag : Boom Lemma, 2011. blz. 205-216.

  Onderzoeksoutput: ChapterAcademicpeer review

  TY - CHAP

  T1 - Arrangementen van interventies

  AU - Cremers, Petra H.M.

  PY - 2011/11

  Y1 - 2011/11

  N2 - Bij een onderzoek naar het ontwerpen van een leeromgeving heeft de onderzoeker te maken met een complex geheel van interventies. Omdat deze interventies in samenhang ontworpen en geïmplementeerd moeten worden, kunnen ze worden beschouwd als een arrangement van interventies. Bij een complex arrangement van interventies is het onmogelijk en ook niet zinvol te werken met gedetailleerde ontwerpstellingen voor elke interventie. In dat geval is het beter te werken met ontwerpprincipes, die richting geven aan het ontwerp van concrete handelingen of interventies in de praktijk. In dit hoofdstuk wordt aan de hand van een casus beschreven hoe een leeromgeving is ontworpen en geëvalueerd aan de hand van ontwerpprincipes.

  AB - Bij een onderzoek naar het ontwerpen van een leeromgeving heeft de onderzoeker te maken met een complex geheel van interventies. Omdat deze interventies in samenhang ontworpen en geïmplementeerd moeten worden, kunnen ze worden beschouwd als een arrangement van interventies. Bij een complex arrangement van interventies is het onmogelijk en ook niet zinvol te werken met gedetailleerde ontwerpstellingen voor elke interventie. In dat geval is het beter te werken met ontwerpprincipes, die richting geven aan het ontwerp van concrete handelingen of interventies in de praktijk. In dit hoofdstuk wordt aan de hand van een casus beschreven hoe een leeromgeving is ontworpen en geëvalueerd aan de hand van ontwerpprincipes.

  KW - ontwerpgericht onderzoek

  KW - ontwerpprincipes

  UR - https://www.boomhogeronderwijs.nl/kernproduct/144/Handboek-ontwerpgericht-wetenschappelijk-onderzoek

  M3 - Chapter

  SN - 9789059317468

  SP - 205

  EP - 216

  BT - Handboek ontwerpgericht wetenschappelijk onderzoek

  A2 - van Aken, Joan

  A2 - Andriessen, Daan

  PB - Boom Lemma

  CY - Den Haag

  ER -

  Cremers PHM. Arrangementen van interventies. In van Aken J, Andriessen D, redacteurs, Handboek ontwerpgericht wetenschappelijk onderzoek: wetenschap met effect. Den Haag: Boom Lemma. 2011. blz. 205-216