Achtergrondkenmerken van de student en aansluiting in het hoger onderwijs

Marjolein Torenbeek, Jan Kamphorst

Onderzoeksoutput: ChapterAcademicpeer review

67 Downloads (Pure)

Uittreksel

Studenten die het hoger onderwijs binnenkomen hebben verschillende onderwijservaringen en achtergrondkenmerken, die van invloed zijn op hun verwachtingen, studeergedrag en studieprestaties. Wanneer een instelling of opleiding hierop inspeelt kan dit een belangrijke bijdrage leveren aan studiesucces.
Wat kenmerkt een goede aansluiting tussen voortgezet onderwijs en hoger onderwijs? Welke achtergrondkenmerken van studenten zijn belangrijke voorspellers van studiesucces in het hoger onderwijs? Hoe kunnen instellingen voor hoger onderwijs deze informatie gebruiken om de rendementen te verbeteren?
Originele taal-2Dutch
TitelStudiesucces bevorderen - het kan en is niet moeilijk
Subtitelbewezen rendementsverbeteringen in het hoger onderwijs
RedacteurenHenk Van Berkel, Ellen Jansen, Anneke Bax
Plaats van productieDen Haag
UitgeverijBoom Lemma
Pagina's37-48
ISBN van geprinte versie978-90-5931-842-7
StatusPublished - aug 2012

Keywords

  • hoger onderwijs
  • studiesucces

Citeer dit

Torenbeek, M., & Kamphorst, J. (2012). Achtergrondkenmerken van de student en aansluiting in het hoger onderwijs. In H. Van Berkel, E. Jansen, & A. Bax (editors), Studiesucces bevorderen - het kan en is niet moeilijk: bewezen rendementsverbeteringen in het hoger onderwijs (blz. 37-48). Den Haag: Boom Lemma.
Torenbeek, Marjolein ; Kamphorst, Jan. / Achtergrondkenmerken van de student en aansluiting in het hoger onderwijs. Studiesucces bevorderen - het kan en is niet moeilijk: bewezen rendementsverbeteringen in het hoger onderwijs. redacteur / Henk Van Berkel ; Ellen Jansen ; Anneke Bax. Den Haag : Boom Lemma, 2012. blz. 37-48
@inbook{6cb4a83e72884afdb76c9fef5f8f47b3,
title = "Achtergrondkenmerken van de student en aansluiting in het hoger onderwijs",
abstract = "Studenten die het hoger onderwijs binnenkomen hebben verschillende onderwijservaringen en achtergrondkenmerken, die van invloed zijn op hun verwachtingen, studeergedrag en studieprestaties. Wanneer een instelling of opleiding hierop inspeelt kan dit een belangrijke bijdrage leveren aan studiesucces. Wat kenmerkt een goede aansluiting tussen voortgezet onderwijs en hoger onderwijs? Welke achtergrondkenmerken van studenten zijn belangrijke voorspellers van studiesucces in het hoger onderwijs? Hoe kunnen instellingen voor hoger onderwijs deze informatie gebruiken om de rendementen te verbeteren?",
keywords = "hoger onderwijs, studiesucces, higher education, study success",
author = "Marjolein Torenbeek and Jan Kamphorst",
year = "2012",
month = "8",
language = "Dutch",
isbn = "978-90-5931-842-7",
pages = "37--48",
editor = "{Van Berkel}, Henk and Ellen Jansen and Anneke Bax",
booktitle = "Studiesucces bevorderen - het kan en is niet moeilijk",
publisher = "Boom Lemma",

}

Torenbeek, M & Kamphorst, J 2012, Achtergrondkenmerken van de student en aansluiting in het hoger onderwijs. in H Van Berkel, E Jansen & A Bax (redactie), Studiesucces bevorderen - het kan en is niet moeilijk: bewezen rendementsverbeteringen in het hoger onderwijs. Boom Lemma, Den Haag, blz. 37-48.

Achtergrondkenmerken van de student en aansluiting in het hoger onderwijs. / Torenbeek, Marjolein; Kamphorst, Jan.

Studiesucces bevorderen - het kan en is niet moeilijk: bewezen rendementsverbeteringen in het hoger onderwijs. redactie / Henk Van Berkel; Ellen Jansen; Anneke Bax. Den Haag : Boom Lemma, 2012. blz. 37-48.

Onderzoeksoutput: ChapterAcademicpeer review

TY - CHAP

T1 - Achtergrondkenmerken van de student en aansluiting in het hoger onderwijs

AU - Torenbeek, Marjolein

AU - Kamphorst, Jan

PY - 2012/8

Y1 - 2012/8

N2 - Studenten die het hoger onderwijs binnenkomen hebben verschillende onderwijservaringen en achtergrondkenmerken, die van invloed zijn op hun verwachtingen, studeergedrag en studieprestaties. Wanneer een instelling of opleiding hierop inspeelt kan dit een belangrijke bijdrage leveren aan studiesucces. Wat kenmerkt een goede aansluiting tussen voortgezet onderwijs en hoger onderwijs? Welke achtergrondkenmerken van studenten zijn belangrijke voorspellers van studiesucces in het hoger onderwijs? Hoe kunnen instellingen voor hoger onderwijs deze informatie gebruiken om de rendementen te verbeteren?

AB - Studenten die het hoger onderwijs binnenkomen hebben verschillende onderwijservaringen en achtergrondkenmerken, die van invloed zijn op hun verwachtingen, studeergedrag en studieprestaties. Wanneer een instelling of opleiding hierop inspeelt kan dit een belangrijke bijdrage leveren aan studiesucces. Wat kenmerkt een goede aansluiting tussen voortgezet onderwijs en hoger onderwijs? Welke achtergrondkenmerken van studenten zijn belangrijke voorspellers van studiesucces in het hoger onderwijs? Hoe kunnen instellingen voor hoger onderwijs deze informatie gebruiken om de rendementen te verbeteren?

KW - hoger onderwijs

KW - studiesucces

KW - higher education

KW - study success

M3 - Chapter

SN - 978-90-5931-842-7

SP - 37

EP - 48

BT - Studiesucces bevorderen - het kan en is niet moeilijk

A2 - Van Berkel, Henk

A2 - Jansen, Ellen

A2 - Bax, Anneke

PB - Boom Lemma

CY - Den Haag

ER -

Torenbeek M, Kamphorst J. Achtergrondkenmerken van de student en aansluiting in het hoger onderwijs. In Van Berkel H, Jansen E, Bax A, redacteurs, Studiesucces bevorderen - het kan en is niet moeilijk: bewezen rendementsverbeteringen in het hoger onderwijs. Den Haag: Boom Lemma. 2012. blz. 37-48