ID3AS Sensor Technologie innovatie

Project: Research

Projectdetails

Description

ID3AS is een toepassingsgericht onderzoeks- en ontwikkelingsinitiatief op het gebied van sensortechnologie en sensortoepassingen in de Duits-Nederlandse grensregio. ID3AS ondersteunt bedrijven aan beide zijden van de grens bij het ontsluiten van sensortechnologie en nieuwe toepassingsgebieden om uitdagende industriële en sociaal-technische problemen op te lossen. Dat betekent bijvoorbeeld dat niet alleen machines doorontwikkeld worden, maar dat ook de mensen, die deze machines bedienen, de bijbehorende aanvullende knowhow wordt bijgebracht. Dit gebeurt door het geven van adviezen over toepassingsmogelijkheden, door aan te geven wat de technische en economische haalbaarheid is en door geselecteerde complexe kernprojecten te ontwikkelen en uit te voeren.

Layman's description

ID3AS is een toepassingsgericht onderzoeks- en ontwikkelingsinitiatief op het gebied van sensortechnologie en sensortoepassingen in de Duits-Nederlandse grensregio. ID3AS ondersteunt bedrijven aan beide zijden van de grens bij het ontsluiten van sensortechnologie en nieuwe toepassingsgebieden om uitdagende industriële en sociaal-technische problemen op te lossen. Dat betekent bijvoorbeeld dat niet alleen machines doorontwikkeld worden, maar dat ook de mensen, die deze machines bedienen,de bijbehorende aanvullende knowhow wordt bijgebracht. Dit gebeurt door het geven van adviezen over toepassingsmogelijkheden, door aan te geven wat de technische en economische haalbaarheid is en door geselecteerde complexe kernprojecten te ontwikkelen en uit te voeren.

Key findings

Zie afzonderlijke projectrapportages.
Korte titelID3AS
AcroniemID3AS
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/07/1731/12/20

Samenwerkende partners

  • Hanze
  • Hochschule Osnabrück (hoofd)

Keywords

  • sensoren
  • innovatie

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.