Foto van Dirk Johan Jong
20092019

Onderzoeksresultaten per jaar

Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Research interests

Johan de Jong is afgestudeerd als econoom en historicus en werkt sinds 1986 bij de Hanzehogeschool als docent en sinds 2014 als onderzoeker. In 2014 is Johan gepromoveerd op een onderzoek naar de relatie tussen verantwoordelijk ondernemen, personeelsbeleid en concurrentiekracht van MKB-bedrijven met vestigingen in Oost-Europese landen. Daarbij is ook onderzocht in hoeverre culturele en institutionele omgeving een rol spelen. Uitkomst is dat werknemers intrinsiek gemeende participatie, respect en aandacht voor hun behoeften erg lijken te waarderen en daardoor bereid zijn zich meer in te zetten voor het bedrijf.

Hij heeft binnen de kenniskring Marklinq bijgedragen aan het onderzoeksproject betreffende marketingcommunicatie binnen de ouderenzorg. Momenteel richt hij zich op  internationaliseringsprocessen binnen het noordelijk MKB.

Opleiding / Academische kwalificatie

Economics and Econometrics, Doctor of Philosophy, Rijksuniversiteit Groningen

11 feb 200822 mei 2014

Datum van toekenning: 22 mei 2014

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Dirk Johan de Jong actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.