Foto van André Heeres
1990 …2023

Onderzoeksresultaten per jaar

Persoonlijk profiel

Professional Information

Dr. André Heeres, lector Biobased Chemie aan de Hanzehogeschool Groningen, houdt zich bezig met (bio)chemische modificaties van biomassastromen. Biomassa is divers; van landbouwgewassen tot (dierlijke) reststoffen.

De chemische industrie is nog altijd afhankelijk van fossiele energie en aardolieproducten maar biomassa kan in veel gevallen ook als grondstof dienen voor groene (bulk)chemie, bioplastics of zelfs gebruikt worden voor medische toepassingen.

Enkele voorbeelden van onderzoeken, binnen het lectoraat Chemie, zijn: de valorisatie van Noordzeegarnalendoppen (verwaarden van chitine) en Farmaceutica uit glycoalkaloiden.

André heeft chemie gestudeerd in Groningen. Zijn promotieonderzoek heeft hij uitgevoerd bij TNO-Voeding (modificaties van polysachariden). Daarnaast heeft André veel ervaring met subsidieaanvragen om projecten te co-financieren.

Naast zijn werk voor de Hanzehogeschool Groningen is André werkzaam bij Syncom en van hieruit betrokken bij de oprichting en uitbouw van verschillende spin-off bedrijven.

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop André Heeres actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of