Jeugd, Educatie en Samenleving

  • Visiting AdressToon op kaart

    Zernikeplein 9, BrugsmaBorg

    9747 AS Groningen

    Netherlands

Organisatieprofiel

Profile Information

Het lectoraat Jeugd, Educatie en Samenleving levert een bijdrage aan het gezond opgroeien en de participatie van de jeugd in Noord-Nederland. Dat doen we door ons bezig te houden met praktijkgerichte en innovatieve onderzoeksprojecten, waarin we antwoord willen geven op vragen als:

Hoe werken jeugdprofessionals in het sociaal educatieve domein in de praktijk en wat kunnen zij doen om de ontwikkeling van alle kinderen te stimuleren? Kunnen we dit effectief en betekenisvol verbeteren of vernieuwen? Hoe werken nieuwe samenwerkingsverbanden zoals integrale kindcentra, wijkteams en samenwerkingsverbanden passend onderwijs en hoe kunnen we interprofessionele samenwerking inzetten om de opgroeikansen van alle kinderen en jongeren te stimuleren?

Wie zijn wij?
Het lectoraat Jeugd, Educatie en Samenleving is een netwerkorganisatie. Het bestaat uit vier leeropdrachten Diversiteit in Leren en Gedrag, Talig functioneren & Gezond ouder worden, Jeugd & Leefomgeving en Integrale Aanpak Kindermishandeling en twee samenwerkende lectoraten Kunsteducatie en Bewegingsonderwijs en jeugdsport. Met elkaar leveren we meer of minder een bijdrage aan het kernthema Kansengelijkheid & Participatie het gebied van Healthy Ageing. 

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Jeugd, Educatie en Samenleving actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van de leden van deze organisatie. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of