Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing

  • Visiting AdressToon op kaart

    Petrus Driessenstraat 3, Wiebenga

    9714 CA Groningen

    Netherlands

Organisatieprofiel

Organisatieprofiel

De levensverwachting neemt nog steeds toe, kinderen die nu geboren worden hebben een reële kans om 100 jaar te worden. De keerzijde is dat met het ouder worden er ook een afname kan ontstaan van lichamelijk, psychische en sociale vermogens waardoor de kwetsbaarheid toeneemt. Naarmate mensen kwetsbaarder worden neemt de kans op ziekte en beperkingen toe.

Het lectoraat Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing doet praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek naar kwetsbaarheid in het paramedisch en verpleegkundig domein. Er wordt onderzocht hoe kwetsbaarheid gemeten kan worden en hoe het voorkomen of verminderd kan worden. Het onderzoek richt zich vooral op dagelijkse beweging, adequate voeding, spierfunctie maar ook sociale en psychische aspecten en optimale ontwikkeling van kinderen.

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van de leden van deze organisatie. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of