Organisatieprofiel

Profile Information

Familiezorg

Familiezorg = Familie die voor elkaar zorgt!

De transitie van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving is in volle gang; er wordt een groot beroep gedaan op hulp en ondersteuning van familie in de zorg voor naasten. Deze ontwikkeling heeft grote consequenties voor families en familierelaties. De risico's en gevolgen worden inmiddels duidelijk; overbelasting van mantelzorgers is een belangrijk maatschappelijk thema geworden.

Families hebben behoefte aan erkenning van hun rol en hun zorgen, families hebben behoefte aan gezamenlijke ondersteuning in het uitvoeren van hun taak. Om deze ondersteuning te kunnen bieden zullen we het 'unieke familieverhaal' en het functioneren van families moeten ontdekken en begrijpen.

De programmalijn Familiezorg wil bijdragen aan de ontwikkeling van een meer systemische benadering van zorgsituaties. Met behulp van toegepast wetenschappelijk onderzoek willen we inzicht krijgen in de effecten van Familiezorg op gezondheid en welzijn van families. Op basis van deze inzichten werken we aan interventies die ondersteuning bieden die families nodig hebben om het vol te houden en daarbij tegelijkertijd gezond te blijven.

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Familiezorg actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van de leden van deze organisatie. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of