• Visiting AdressToon op kaart

  D1.24 Zernikeplein 11, Van DoorenVeste

  9747 AS Groningen

  Netherlands

Organisatieprofiel

Organisatieprofiel

Bij het Kenniscentrum Biobased Economy hebben we het veel over de transitie van fossiele grondstoffen naar biobased, hernieuwbare grondstoffen. Er speelt echter ook een andere transitie, namelijk die van een lineaire economie naar een circulaire economie. In een circulaire economie verminderen we het gebruiken van grondstoffen, hergebruiken we zoveel mogelijk producten, en houden we grondstoffen langer in de kringloop door te recyclen.

De overgang naar biobased en circulair vraagt om andere businessmodellen, maar ook om nieuwe regelgeving, andere vormen van samenwerking tussen bedrijven uit de keten en veranderend consumentengedrag. Het lectoraat Circular Industry houdt zich met al deze thema's bezig.

Waar de andere lectoraten van het Kenniscentrum Biobased Economy een technische en technologische invalshoek hebben, onderzoekt het lectoraat Circular Industry de overgang naar circulair en biobased vanuit een economisch en maatschappelijk perspectief.

Keywords

 • HB Economic Theory
 • economics
 • circular economy
 • degrowth
 • business

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Biobased Society actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van de leden van deze organisatie. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of