Centre of Expertise Healthy Ageing

Organisatieprofiel

Organisatieprofiel

Ondanks alle inspanningen zijn de gezondheidsverschillen en kansenongelijkheid de afgelopen jaren eerder groter dan kleiner geworden. Dat maakt de urgentie voor een transitie naar meer gezondheid en participatie des te groter. De Hanzehogeschool Groningen draagt bij aan meer gezonde jaren voor de inwoners in de noordelijke regio door te werken aan Kansengelijkheid & Participatie, Kwetsbaarheid & Passende Zorg en Gezonde Leefstijl & Leefomgeving. Door onderzoek op basis van vragen uit de praktijk ontwikkelen we kennis en die dragen we over op (toekomstige) professionals via onderwijs en via leernetwerken. 

Transitieversnellers
De Hanzehogeschool Groningen draagt in de transitie naar een gezonde en actieve samenleving bij aan andere grote maatschappelijke veranderingen op het gebied van bijvoorbeeld digitalisering en energie. Hier spelen vergelijkbare vraagstukken, vandaar dat de Hanzehogeschool ook praktijkgericht onderzoek doet naar de manier waarop deze transities kunnen worden versneld.

Via onderzoek naar zogenaamde transitieversnellers wil de Hanzehogeschool de impact van het praktijkgerichte onderzoek vergroten. Deze transitieversnellers zijn Learning communities; Citizen Science en Technologie en Digitalisering. Lees verder.

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Centre of Expertise Healthy Ageing actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van de leden van deze organisatie. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of