Wij krijgen het groenste kabinet ooit

Pers / media: Expert Comment

Description

Politieke partijen vallen de VVD aan op haar duurzame energieambities voor de komende jaren. Tijdens het Energiepodium Verkiezingsdebat, dat vandaag plaatsvond in de Caballero Fabriek in Den Haag, kreeg VVD-Tweede Kamerlid André Bosman kritiek van de andere fracties. Ze verwijten hem een te lakse houding op het gebied van verduurzaming en CO₂-reductie.

Onder leiding van journalist Jeroen Smit kruisten de energiewoordvoerders van de politieke partijen de degens tijdens het debat. Een van de stellingen ging over de vraag in hoeverre het kabinet dwingend moet ingrijpen om burgers en industrie aan te zetten tot verduurzaming. VVD'er Bosman ziet meer in een Energieakkoord 2.0, waarbij de overheid ‘als partner' afspraken maakt met maatschappelijke groepen.

43:12: Column Martien Visser, lector energietransitie& netintegratie, Hanzehogeschool Groningen

Periode12 dec. 2016

Media-aandacht

1

Media-aandacht

 • TitelVVD clasht met andere partijen over energieambities
  Mate van erkenningNational
  Media naam/outletEnergiepodium.nl
  MediatypeWeb
  Duur / lengte / grootte7 minutes
  Land/RegioNetherlands
  Release datum12/12/16
  BeschrijvingPolitieke partijen vallen de VVD aan op haar duurzame energieambities voor de komende jaren. Tijdens het Energiepodium Verkiezingsdebat, dat vandaag plaatsvond in de Caballero Fabriek in Den Haag, kreeg VVD-Tweede Kamerlid André Bosman kritiek van de andere fracties. Ze verwijten hem een te lakse houding op het gebied van verduurzaming en CO₂-reductie. 43:12: Column Martien Visser, lector energietransitie & netintegratie, Hanzehogeschool Groningen
  Producent / auteurNU.NL
  URLwww.energiepodium.nl/nieuws/item/ep-debat-nieuws
  PersonenMartien Visser

Conference

TitelEnergiepodium.nl Verkiezingsdebat
LocatieCabellerofabriek, Den Haag, Netherlands
Periode6 dec. 2016 → 6 dec. 2016

Keywords

 • energietransitie
 • parlement
 • verkiezingen
 • nederland