Werken in en aan verandering: zoektocht naar arbeid en arbeidsverhoudingen

Pers / media: Expert Comment

Description

Een werknemer zal vaker in zijn leven een nieuw of aanverwant mastership moeten ontwikkelen om toegevoegde, economische waarde op de arbeidsmarkt te kunnen leveren.

Harm van Lieshout richt zich meer op de ontwikkeling binnen de eigen professie:

“De focus van medewerkers zal meer en meer komen te liggen op hun beroep. Geen basiszekerheid via één werkgever, maar werkzekerheid via een beroep. Het beroep wordt zo het nieuwe institutionele kader voor de medewerker. Dat vraagt om een betrokkenheid van de medewerker bij zijn beroep. Beroepen innoveren en dus moeten ook professionals hun competenties doorontwikkelen om hun werkzekerheid te behouden. Blijf goed in wat je doet. Als we dat koppelen aan een transitionele arbeidsmarkt, waarop we mensen faciliteren bij een switch van werkgever, kunnen we een hoge mate van werkzekerheid bereiken met elkaar.”

Periode1 jan. 2013

Mediabijdrages

1

Mediabijdrages

 • TitelWerken in en aan verandering: zoektocht naar arbeid en arbeidsverhoudingen
  Mate van erkenningNational
  Media naam/outletCAOvan(N)U
  MediatypePrint
  Land/RegioNetherlands
  Release datum1/01/13
  BeschrijvingHet Nieuwe Werken, het Slimmer Organiseren of de Medewerker 2.0: aan prachtige terminologieën geen gebrek. Het klinkt soms als een wasmiddelreclame: nu nog witter dan wit. Maar wat gebeurt er onder die mooie termen? Waar hebben we het over? Interviews met o.a. Harm van Lieshout, lector Flexicurity
  Producent / auteurHenk Strating, Jeroen Pepers
  URLdocplayer.nl/3670846-Werken-in-en-aan-verandering.html
  PersonenHarm van Lieshout

Keywords

 • arbeidsverhoudingen
 • digitalisering