Veelbelovend project om groene methaan te maken gaat tweede fase in

Pers / media: Research

Description

Aandacht voor de opschaling van het proces binnen het onderzoeksproject BIO-P2M dat biologische methaan maakt uit overschotten. 

"De SIA commissie was onder de indruk van wat er in de afgelopen twee jaar door het consortium, onder leiding van Hanzehogeschool Groningen, is gerealiseerd. Het consortium kan door het toevoegen van waterstof tot anderhalf keer meer groene methaan uit biomassa maken. Dat methaan is gelijk van groen gas kwaliteit, omdat de kooldioxide die bij normale vergisting aanwezig is met de waterstof ook methaan geeft. Voor Nederland is opslag van elektriciteit in de vorm van groene methaan, gemaakt door bacteriën, een nieuw concept. Het project verbindt deze opslag  met voor Nederland wel standaard vergisting."

Periode13 feb. 2018

Media-aandacht

1

Media-aandacht

 • TitelVeelbelovend project om groene methaan te maken gaat tweede fase in
  Media naam/outletEnergyValley
  MediatypeWeb
  Land/RegioNetherlands
  Release datum13/02/18
  BeschrijvingBiologische methaan slaat (overschotten van) groene elektriciteit op.
  Het onderzoeksproject Bio-P2M dat biologische methaan maakt uit overschotten van groene elektriciteit via waterstof, is enthousiast ontvangen door de reviewcommissie van subsidiegever SIA, het nationaal orgaan voor praktijkgericht onderzoek. Het project gaat nu de tweede fase in.
  De SIA commissie was onder de indruk van wat er in de afgelopen twee jaar door het consortium, onder leiding van Hanzehogeschool Groningen, is gerealiseerd. Het consortium kan door het toevoegen van waterstof tot anderhalf keer meer groene methaan uit biomassa maken. Dat methaan is gelijk van groen gas kwaliteit, omdat de kooldioxide die bij normale vergisting aanwezig is met de waterstof ook methaan geeft. Voor Nederland is opslag van elektriciteit in de vorm van groene methaan, gemaakt door bacteriën, een nieuw concept. Het project verbindt deze opslag met voor Nederland wel standaard vergisting."
  URLhttps://www.energyvalley.nl/nieuws/veelbelovend-project-om-groene-methaan-te-maken-gaat-tweede-fase
  PersonenJan Peter Nap

Keywords

 • biomethaan
 • biogas
 • duurzaamheid
 • biomassa
 • groen gas