Selecteren voor excellentieprogramma’s kan ook later in de opleiding

 • Marca Wolfensberger

Pers / media: Public Engagement Activities

Description

18 juni 2021 | In de Verenigde Staten heeft men goede ervaringen met selectie voor excellentieprogramma's die pas later in het eerste jaar of pas na het eerste studiejaar plaatsvindt, blijkt tijdens het World of Talent-congres bij de Hanzehogeschool. Daarbij werd nagedacht over manieren om de selectieprocedures voor excellentieprogramma's vorm te geven.

“Er zijn excellentieprogramma’s die op cijfers selecteren, maar ook programma’s die selecteren op basis van motivatie, aanbeveling, of interviews om de match tussen studenten en programma’s te bepalen”, schetst Marca Wolfensberger, lector Excellentie bij de Hanzehogeschool. Zij nodigde onderzoekers en experts uit verschillende landen uit om hun ervaringen met selectieprocedures voor excellentieprogramma’s te delen. 

Periode18 jun. 2021

Media-aandacht

1

Media-aandacht

 • TitelSelecteren voor excellentieprogramma’s kan ook later in de opleiding
  Mate van erkenningNational
  Media naam/outletScienceGuide
  MediatypeWeb
  Land/RegioNetherlands
  Release datum18/06/21
  Beschrijving“Er zijn excellentieprogramma’s die op cijfers selecteren, maar ook programma’s die selecteren op basis van motivatie, aanbeveling, of interviews om de match tussen studenten en programma’s te bepalen”, schetst Marca Wolfensberger, lector Excellentie bij de Hanzehogeschool. Zij nodigde onderzoekers en experts uit verschillende landen uit om hun ervaringen met selectieprocedures voor excellentieprogramma’s te delen.
  URLhttps://www.scienceguide.nl/2021/06/selecteren-voor-excellentieprogrammas-kan-ook-later-in-de-opleiding/
  PersonenMarca Wolfensberger

Conference

TitelWorld of Talent
LocatieOnline, Groningen, Netherlands
Periode16 jun. 2021 → 18 jun. 2021
Linkhttps://worldoftalent2021.venueless.events/

Keywords

 • excellentie programma's
 • selectie