Quantified Self Institute

 • Martijn de Groot

Pers / media: Public Engagement Activities

Description

In september 2012 is binnen de Hanzehogeschool het Quantified Self Institute opgericht om datgene wat binnen de QS beweging gebeurt, te koppelen aan onderwijs, onderzoek en ondernemerschap. Het QSI is een netwerkorganisatie, waarin studenten, docenten en onderzoekers van verschillende lectoraten en kenniscentra met elkaar samenwerken en uiteenlopende projecten aangaan met partners van buiten het onderwijs, zoals zorg- en onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven.

THE BIG FIVE FOR HEALTHY LIFE
De focus van het QSI ligt op zelfmeting in relatie tot gezond opgroeien en gezond ouder worden: Healthy Ageing. Het projectprogramma is opgehangen aan de vijf thema's die grote invloed hebben op de persoonlijke gezondheid; voeding, beweging, slaap, stress en sociale interactie.

Missie: Het stimuleren van een gezonde leefstijl door een combinatie van technologie, wetenschap en fun

VIER ONDERZOEKSVRAGEN
Wat is er beschikbaar op het gebied van hardware/software voor zelfmetingen?
Welke technologie voor zelfmeting is gewenst?
Hoe valide en betrouwbaar is de technologie?
hoe effectief is het gebruik van de zelfmetingen voor de gebruiker(s)?
'Zelfmeten op grote schaal leidt tot een verschuiving van kennis over groepen naar kennis over het individu. Dit kan bijvoorbeeld een radicale verandering in de gezondheidszorg betekenen. Denk aan geïndividualiseerde geneeskunde en medicatie.' - Martijn de Groot, programmaleider QSI

Periode1 jan. 2015

Media-aandacht

1

Media-aandacht

 • TitelQuantified Self Institute
  Mate van erkenningInternational
  Media naam/outletVimeo
  MediatypeWeb
  Release datum1/01/15
  BeschrijvingIn september 2012 is binnen de Hanzehogeschool het Quantified Self Institute opgericht om datgene wat binnen de QS beweging gebeurt, te koppelen aan onderwijs, onderzoek en ondernemerschap. Het QSI is een netwerkorganisatie, waarin studenten, docenten en onderzoekers van verschillende lectoraten en kenniscentra met elkaar samenwerken en uiteenlopende projecten aangaan met partners van buiten het onderwijs, zoals zorg- en onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven.
  Producent / auteurBeleving in Beeld, Olga Vlieg
  URLhttps://vimeo.com/119488643
  PersonenMartijn de Groot

Keywords

 • quantified self
 • health care
 • big data