Onderwijsonderzoek 2019-2020

Pers / media: Research

Description

Beata Kviatek (IBS) onderzocht in studiejaar 2019-2020 de succesfactoren van het "Hanze International Business Office" (HIBO), dat momenteel door IBS wordt ingericht. Ze analyseert tot in detail de doelstellingen van het HIBO zelf, alsook de afspraken en ambities van IBS die daar onder liggen. Ze toetst bovendien het ontwerp van HIBO aan de uitspraken over aard en waarde van IWP's , zoals geformuleerd in het Charter, in het werk van Petra Cremers, en in diverse HG- beleidsstukken. Zij concludeert dat er nog gezocht moeten worden naar de precieze balans tussen "The top-down defined institutional guidelines on goals, tasks, and functioning of living labs" (geformuleerd op HG- niveau) en "The bottom-up drafted expectations regarding goals and tasks of a living lab based on locally identified real and felt social and organisational needs and their local interpretation" (de onderlegger van het HIBO). In haar vervolgonderzoek (gestart in september 2020) zal Beata inzommen op .a. de operationalisering van de succesfactoren en op de formulering van "performance criteria".

Periode28 sep. 2020

Media-aandacht

1

Media-aandacht

 • TitelOnderwijsonderzoek 2019-2020
  Mate van erkenningNational
  Media naam/outletHanzehogeschool Groningen
  MediatypeWeb
  Land/RegioNetherlands
  Release datum28/09/20
  BeschrijvingKwaliteitsafspraak 2.6: The Success Factors of Learning Communities. Balancing local expectations and institutional goals: the case of the Innovation Lab HIBO (Beata Kviatek - SIBS):
  Beata Kviatek (IBS) onderzocht in studiejaar 2019-2020 de succesfactoren van het "Hanze International Business Office" (HIBO), dat momenteel door IBS wordt ingericht. Ze analyseert tot in detail de doelstellingen van het HIBO zelf, alsook de afspraken en ambities van IBS die daar onder liggen. Ze toetst bovendien het ontwerp van HIBO aan de uitspraken over aard en waarde van IWP's , zoals geformuleerd in het Charter, in het werk van Petra Cremers, en in diverse HG- beleidsstukken. Zij concludeert dat er nog gezocht moeten worden naar de precieze balans tussen "The top-down defined institutional guidelines on goals, tasks, and functioning of living labs" (geformuleerd op HG- niveau) en "The bottom-up drafted expectations regarding goals and tasks of a living lab based on locally identified real and felt social and organisational needs and their local interpretation" (de onderlegger van het HIBO). In haar vervolgonderzoek (gestart in september 2020) zal Beata inzommen op .a. de operationalisering van de succesfactoren en op de formulering van "performance criteria".
  Producent / auteurHanze University
  URLhttps://www.hanze.nl/nld/organisatie/stafbureau/onderwijs-en-onderzoek/producten-en-diensten/programma/verbinden-vernieuwen/projecten/projecten/onderwijsonderzoek/organisatie/aan-de-slag/onderwijsonderzoek-2019-2020
  PersonenBeata Kviatek

Keywords

 • hoger onderwijs
 • innovatie