Loopbaanmanagement voor de oudere werknemer

  Pers / media: Research

  Description

  Loopbaanmanagement voor de oudere werknemer: Healthy-Ageing-at-Work. Studie mevrouw K. Veth & meneer B. Emans. Promotie verwacht in 2014. Hanzehogeschool Groningen.

  Oudere werknemers kunnen te maken krijgen met achteruitgang van fysieke en cognitieve capaciteiten; ook kunnen hun werkomstandigheden belastend zijn. Zij kunnen zich ook in stimulerende werkomstandigheden bevinden die de vitaliteit bevorderen; dat wordt arbeid als medicijn genoemd.
  Onderzoek in de zorgsector toonde aan dat organisatie vooral werken met ontzie-maatregelen; de oudere werknemer wordt minder belast met zware taken en werkt soms minder uren. Het is ook mogelijk te investeren in energie gevende werkomstandigheden. Echter, de arbeid als medicijn formule wordt niet of nauwelijks toegepast. Voor het thema ‘Healthy Ageing at Work’ en het promotietraject van de auteur gaat het erom de wetenschap over werkomstandigheden te vertalen naar de praktijk.

  Periode1 okt. 2011

  Media-aandacht

  1

  Media-aandacht

  • TitelLoopbaanmanagement voor de oudere werknemer
   Mate van erkenningNational
   Media naam/outletLoopbaanVisie
   MediatypePrint
   Land/RegioNetherlands
   Release datum1/10/11
   BeschrijvingLoopbaanmanagement voor de oudere werknemer: Healthy-Ageing-at-Work. Studie mevrouw K. Veth & meneer B. Emans. Promotie verwacht in 2014. Hanzehogeschool Groningen. Oudere werknemers kunnen te maken krijgen met achteruitgang van fysieke en cognitieve capaciteiten; ook kunnen hun werkomstandigheden belastend zijn. Zij kunnen zich ook in stimulerende werkomstandigheden bevinden die de vitaliteit bevorderen; dat wordt arbeid als medicijn genoemd.Onderzoek in de zorgsector toonde aan dat organisatie vooral werken met ontzie-maatregelen; de oudere werknemer wordt minder belast met zware taken en werkt soms minder uren. Het is ook mogelijk te investeren in energie gevende werkomstandigheden. Echter, de arbeid als medicijn formule wordt niet of nauwelijks toegepast. Voor het thema ‘Healthy Ageing at Work’ en het promotietraject van de auteur gaat het erom de wetenschap over werkomstandigheden te vertalen naar de praktijk.
   URLhttps://www.hanze.nl/assets/kc-arbeid/Documents/Public/2011loopbaanvisievethemans.pdf
   PersonenKlaske Veth, Ben Emans

  Keywords

  • oudere werknemers
  • personeelsmanagement