Groeningen ontstaat

Pers / media: Public Engagement Activities

Description

GRONINGEN/WESTERKWARTIER

Groeningen? Bedoel je misschien Groningen? Nee, je hoort het goed: Groeningen. Dat is de verzamelnaam voor een heleboel kleine en grotere natuurgebieden en het omliggende landschap ten oosten, zuiden en westen van de stad Groningen.

Periode15 okt. 2018

Media-aandacht

1

Media-aandacht

 • TitelGroeningen ontstaat
  Media naam/outletHet Westerkwartier
  MediatypeWeb
  Release datum15/10/18
  BeschrijvingGroeningen? Bedoel je misschien Groningen? Nee, je hoort het goed: Groeningen. Dat is de verzamelnaam voor een heleboel kleine en grotere natuurgebieden en het omliggende landschap ten oosten, zuiden en westen van de stad Groningen.
  Samen vormen deze gebieden een blauwgroene gordel onder de stad Groningen, waar stad en land, bijna vanzelf, natuurlijk in elkaar overlopen, vandaar ook de naam. Maar wat is nu de betekenis van Groeningen? Vroeger staken mensen er turf, onder soms moeilijke omstandigheden. En gegoede burgers brachten hun zomers door op hun landgoederen in Paterswolde en Nienoord. Ooit werd in dit gebied de meeste hop van het land geproduceerd. Voor het bier, omdat er nog geen veilig drinkwater was. Maar dat is slechts een deel van het verhaal. Spoorbanen en wegen hebben de regio sindsdien toegankelijker gemaakt. Er wonen meer mensen dan ooit, en die doen er van alles. Van wonen, werken en onderwijs volgen, tot landbouw, ondernemen en vrijetijdsbesteding. Het gebied heeft daarnaast nog andere belangrijke functies. Soms kun je de waarde ervan in geld uitdrukken, maar vaak ook niet; dan zijn de opbrengsten meer maatschappelijk van aard.
  Producent / auteurRedactie Het Westerkwartier
  URLhttps://het-westerkwartier.nl/2018/10/15/%E2%80%98groeningen%E2%80%99-ontstaat
  PersonenWillem Foorthuis, Karel Jan Alsem

Mediabijdrages

1

Mediabijdrages

Keywords

 • groeningen
 • ondernemerschap
 • samenwerking
 • studenten
 • natuur
 • midden- en kleinbedrijf
 • coöperaties