Gewas met grote kansen voor Europa

Pers / media: Other

Description

De Andes lupine bevat meer eiwit dan soja en meer olie dan zonnebloemen. Je kunt er veevoer van maken, maar ook voeding, kleurstoffen, cosmetica, haarproducten, schuimen en insecticiden. De reststromen zijn goed voor de biogasproductie. Het is al met al een veelbelovende plant, zo werd duidelijk tijdens de online slotconferentie van LIBBIO, georganiseerd door het Kenniscentrum Biobased Economy van de Hanzehogeschool Groningen.

Periode25 jun. 2021

Media-aandacht

1

Media-aandacht

 • TitelGewas met grote kansen voor Europa
  Mate van erkenningInternational
  Media naam/outletAgro & chemie
  MediatypeWeb
  Duur / lengte / grootte02:51 leestijd
  Land/RegioNetherlands
  Release datum25/06/21
  BeschrijvingDe Andes lupine bevat meer eiwit dan soja en meer olie dan zonnebloemen. Je kunt er veevoer van maken, maar ook voeding, kleurstoffen, cosmetica, haarproducten, schuimen en insecticiden. De reststromen zijn goed voor de biogasproductie. Het is al met al een veelbelovende plant, zo werd duidelijk tijdens de online slotconferentie van LIBBIO, georganiseerd door het Kenniscentrum Biobased Economy van de Hanzehogeschool Groningen.
  Producent / auteurPierre Gielen
  URLhttps://www.agro-chemie.nl/artikelen/gewas-met-grote-kansen-voor-europa/
  PersonenRob van Haren

Conference

TitelSlotbijeenkomst LIBBIO
LocatieOnline, Groningen , Netherlands
Periode10 jun. 2021 → 10 jun. 2021
Linkhttps://www.hanze.nl/nld/onderzoek/kenniscentra/kenniscentrum-biobased-economy/organisatie/overzichten/nieuws/vandaag-libbio-eindconferentie-teams-link?s=10

Keywords

 • Libbio project
 • lupine
 • andes lupine