De grootste stresstest van Nederland

Pers / media: Expert Comment

Description

“Alle gemeenten in Nederland moeten de komende twee jaar een klimaat stresstest doen om knelpunten op het gebied van onder meer wateroverlast in kaart te brengen” (bron: nos.nl). Voor dergelijke klimaat-stress modellen is nauwkeurige data nodig. De BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie) is een nieuwe kanshebber om deze modellen te voeden. Bij de Geodienst zijn we aan het testen wat hiermee de mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld door nauwkeurig de mate van verharding van het oppervlak te gebruiken. We doen dit in nauwe samenwerking met de Kenniscentrum NoorderRuimte (Hanzehogeschool), VHL en TAUW.

Periode20 sep. 2017

Media-aandacht

1

Media-aandacht

 • TitelDe grootste stresstest van Nederland
  Mate van erkenningRegional
  Media naam/outletRUG
  MediatypeWeb
  Land/RegioNetherlands
  Release datum20/09/17
  Beschrijving“Alle gemeenten in Nederland moeten de komende twee jaar een klimaat stresstest doen om knelpunten op het gebied van onder meer wateroverlast in kaart te brengen” (bron: nos.nl). Voor dergelijke klimaat-stress modellen is nauwkeurige data nodig. De BGT (Basisregitratie Grootschalige Topografie) is een nieuwe kanshebber om deze modellen te voeden. Bij de Geodienst zijn we aan het testen wat hiermee de mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld door nauwkeurig de mate van verharding van het oppervlak te gebruiken. We doen dit in nauwe samenwerking met de Kenniscentrum Noorderruimte (hanze hogeschool), VHL en TAUW.
  Producent / auteurGovert Schoof
  URLhttps://www.rug.nl/society-business/centre-for-information-technology/research/services/gis/blog/blog-20-09-2017-klimaat-stresstest
  PersonenFloris Boogaard

Keywords

 • watermanagement