Ameland wil laboratorium voor duurzame energie worden

Pers / media: Public Engagement Activities

Description

Ameland wil in 2020 energieneutraal zijn. Dinsdagmiddag wordt een convenant ondertekend om het eiland om te toveren in laboratorium waarin alle denkbare vormen van energievoorziening worden beproefd.

Het waddeneiland beschikt al over het op een na grootste zonnepark van Nederland, met ruim 23.000 zonnepanelen. Er rijden elektrische bussen. En er is in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen een proef in voorbereiding om op het eiland elektrische deelauto’s op zonne-energie te laten rijden.

Periode13 jun. 2017

Media-aandacht

1

Media-aandacht

 • TitelAmeland wil laboratorium voor duurzame energie worden
  Mate van erkenningRegional
  Media naam/outletLeeuwarder Courant
  MediatypeWeb
  Land/RegioNetherlands
  Release datum13/06/17
  BeschrijvingAmeland wil in 2020 energieneutraal zijn. Dinsdagmiddag wordt een convenant ondertekend om het eiland om te toveren in laboratorium waarin alle denkbare vormen van energievoorziening worden beproefd.

  Het Waddeneiland beschikt al over het op een na grootste zonnepark van Nederland, met ruim 23.000 zonnepanelen. Er rijden elektrische bussen. En er is in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen een proef in voorbereiding om op het eiland elektrische deelauto’s op zonne-energie te laten rijden.
  URLwww.lc.nl/friesland/Ameland-wil-laboratorium-voor-duurzame-energie-worden-22283364.html
  PersonenJan-jaap Aué, Kathelijne Bouw, Klaas Jan Noorman

Keywords

 • energietransitie
 • duurzaamheid