Wie verzorgt de verzorger? Beginnende verpleegkundigen gepersonaliseerde digitale steun geven in hun transitie naar de werkvloer om burn-outklachten en uitstroom te voorkomen.

Activiteit: Oral presentation

Description

Onderzoek toont aan dat verpleegkundigen al vroeg in hun carrière uit het werkveld stappen of een burn-out oplopen. Een veelgenoemde reden is de complexe werkomgeving waarin ze terechtkomen, een waar meer van ze wordt verwacht dan alleen de verpleegkundige vaardigheden die ze opdoen tijdens hun opleiding.
Veel beginnende verpleegkundigen hebben moeite met het vinden van hun draai in deze omgeving, maar weten niet goed waardoor of hoe ze daar iets aan kunnen doen. Daarnaast hebben ze hoge verwachtingen van zichzelf, iets wat de nadruk al snel op henzelf legt en hen ervan weerhoudt om problemen van een afstand te bekijken.
Binnen ons onderzoeksproject werken we, middels een gebruiker-gecentreerde en co-creatieve ontwerpmethode, toe naar een gepersonaliseerd digitaal hulpmiddel. Deze applicatie ondersteunt beginnende verpleegkundigen in hun transitie naar de werkvloer door zelfreflectie te stimuleren en hen gerichte doelen op te laten stellen om met hun persoonlijke situatie aan de slag te gaan.
Periode17 nov. 2020
EvenementstitelAmsterdam Center for Health Communication Symposium 2020 : Digital Health: Weerstand of Motivatie?
EvenementstypeConference

Keywords

  • verpleegkunde
  • gedragsverandering
  • onderzoek